Το 1ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, στις 28 και 29 Νοεμβρίου, στον Βόλο «Φαρμακείο και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – ο ρόλος του φαρμακοποιού»

Φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο 1ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2015, στον Βόλο.
Με κεντρικό θέμα «Φαρμακείο και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – ο ρόλος του φαρμακοποιού», στο 1ο φαρμακευτικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην περιφέρεια Θεσσαλίας, θα συζητηθούν αναλυτικά τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον χώρο του φαρμάκου και του φαρμακείου, θα αναλυθούν οι νέες ανάγκες για το ελληνικό φαρμακείο και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και θα διατυπωθούν προτάσεις για την ανάπτυξη του φαρμακείου στις νέες οικονομικές συνθήκες.
Πιο συγκεκριμένα, στη θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνονται θέματα όπως:
• «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, και εκπρόσωποι από τα Δ.Σ. των διοργανωτών φαρμακευτικών συλλόγων.
• «Φαρμακείο και ΠΦΥ – ο ρόλος του φαρμακοποιού», κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει συζήτηση για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας, κ. Κώστας Ματσιόλης.
• «Το φαρμακείο στην εποχή των υπηρεσιών – η ανάγκη της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης». Το σημαντικό αυτό θέμα θα αναπτύξουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και του Φ.Σ. Λάρισας, κ. Ιωάννης Μακρυγιάννης, και ο φαρμακοποιός κ. Κώστας Μπαϊρακτάρης.
• «Δίκτυα φαρμακείων: η πρόταση των Συνεταιρισμών», με τη συμμετοχή του προέδρου της ΟΣΦΕ κ. Σταύρου Μπελώνη και εκπροσώπων συνεταιρισμών φαρμακοποιών.
• «Αναγκαιότητα δεξιοτήτων διοίκησης και μάρκετινγκ στο σύγχρονο φαρμακείο». Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Μάρκος Τσόγκας, και ο φαρμακοποιός Γιώργος Κουτέπας, θα αναπτύξουν το θέμα αυτό που είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη του φαρμακείου.
• «Συναισθηματική νοημοσύνη», από τον σύμβουλο επιχειρήσεων/εκπαιδευτή-συγγραφέα, κ. Αντώνη Κατσαλή.
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη τους και στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ώστε να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους στη δημιουργία ενός Συνεδρίου που φιλοδοξεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις του κλάδου και να κατακτήσει διαχρονική πορεία, με διαδοχική διοργάνωση σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ