Συνάντηση για τις περαιτέρω ενέργειες των ιατρών για τις συμβάσεις factoring

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση με ιατρούς μέλη του ΙΣΑ και τις Επιστημονικές και Επαγγελματικές Ενώσεις με θέμα τις συμβάσεις Factoring κατά την οποία ανακοινώθηκαν από την Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ οι περαιτέρω ενέργειες τις οποίες πρέπει να πράξουν οι ιατροί για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ειδικότερα: α) οι ιατροί δύνανται έως τις 27/11/2015 να καταθέσουν στην Τράπεζα Πειραιώς την κατάσταση οικονομικής πληροφόρησης με τα σχετικά δικαιολογητικά.
β) Αποφασίστηκε η κοινοποίηση εξώδικης δήλωσης–καταγγελίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και των Ενώσεων κατά της Τράπεζας Πειραιώς με την οποία θα διαμαρτυρόμαστε για την αδικαιολόγητη αδιαφορία της Τράπεζας να διεκδικήσει τα εκχωρημένα σε αυτή και οφειλόμενα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία υπερβαίνουν μάλιστα το χρέος των ιατρών προς την Τράπεζα και τα οποία δύνανται να συμψηφιστούν με το οφειλόμενο ποσό. Ως εκ τούτου εφόσον η Τράπεζα συνεχίζει να αδρανεί για την υποχρέωση διεκδίκησης των οφειλόμενων ποσών του ΕΟΠΥΥ προς του ιατρούς , ο ΙΣΑ θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διεκδίκηση των ποσών αυτών.
γ) Αποφασίστηκε να γίνονται οι επαφές με την Πειραιώς Factoring και τις Τράπεζες για την δανειοδότηση των ιατρών μέσω της επιτροπής που έχει ορίσει το Πανυγειονομικό Μέτωπο υπό την προεδρεία του προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Ταμίας του ΙΣΑ, Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος κ. Φ. Πατσουράκος, ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης και Πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Μ.Α.Α., ο κ. Θοδωρής Χατζηπαναγιώτου Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ., Πρόεδρος Ένωσης Πυρηνικών Ιατρών, ο κ. Ιωάννης Κλεινάκης Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. και μέλος ΔΣ ΠΕΕΒΙ, ο κ. Γεώργιος Βουγιούκας Πρόεδρος Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., ο κ. Θεόδωρος Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ακτινολόγων, Γεώργιος Τσαγρής Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών, ο κ. Ανάργυρος Πλακιώτης Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και επίτιμος πρόεδρος ΠΕΕΒΥ, ο κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Επαγγελματιών Απεικονιστών Ελλάδος, ο κ. Ιωάννης Μαρμαράς Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο κ. Ανδρέας Θωμόπουλος Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, η κ. Μπετίνα Κρούμπχολντς Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Π.Φ.Υ.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ