Κινητοποίηση Ε.Ε.Σ. ως αποτέλεσμα της μαζικής άφιξης μεταναστών και προσφύγων στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης

Ιδιαίτερα μεγάλος συνωστισμός παρατηρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2015 στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης (Κιλκίς) μετά τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τη δυσχερή μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών προς την Π.Γ.Δ.Μ. Συγκεκριμένα στο σημείο συνέρευσαν περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης προς αναζήτηση καταφυγίου και ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.
Η μαζική αυτή άφιξη κινητοποίησε κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, το οποίο διένεμε, έως αργά τη νύχτα της Πέμπτης, απαραίτητο ανθρωπιστικό υλικό (εκατοντάδες δέματα που περιείχαν ξηρά τροφή, πόσιμο νερό και υπνόσακους) στους ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου οι τελευταίοι να προστατευτούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.
Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης εδώ και αρκετούς μήνες δραστηριοποιείται στο πεδίο, προσφέροντας πολύτιμες ανθρωπιστικές υπηρεσίες στους μετακινούμενους προσφυγικούς πληθυσμούς, σε στενή συνεργασία με εθελοντές και επαγγελματίες του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς και αποστολές ξένων Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού (λ.χ. Νορβηγικού, Καναδικού, Γαλλικού).
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις έως τώρα δράσεις που έχει υλοποιήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όλη αυτή την περίοδο της έξαρσης του μεταναστευτικού φαινομένου, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), 19.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν επωφεληθεί μέσα από ένα ευρύ πλέγμα ανθρωπιστικών παρεμβάσεων. Το προσεχές διάστημα των επτά μηνών, αναμένεται να επωφεληθούν επιπλέον 200.000 ευάλωτοι συνάνθρωποί μας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που έχουν προκληθεί από την αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Ειδομένη και την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ