Ο καφές αποτρέπει την επαναπρόσληψη των περιττών κιλών

Αν το να χάσει κανείς μερικά κιλά είναι δύσκολο, δυσκολότερο αποδεικνύεται να καταφέρει να μην τα ξαναπάρει. Και σ’ αυτή τη μάχη ο καφές αποδεικνύεται ένας ανέλπιστος σύμμαχος, καθώς μπορεί να αποτρέψει την επαναπρόσληψη των απολεσθέντων κιλών.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Ανόβερο στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Clinical Nutrition.

Οι επιστήμονες λένε ότι η τακτική κατανάλωση δύο έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ μπορεί να βοηθήσουν τον οργανισμό να αντισταθεί στην σταδιακή επαναπρόσληψη των περιττών κιλών που έχουν χάσει. Ενώ την ίδια επίδραση φαίνεται να έχουν και άλλα ροφήματα, πλούσια σε καφεΐνη.

Οι ειδικοί μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ 494 ανδρών και γυναικών που είχαν πάρει μέρος σε μελέτη απώλειας βάρους. Όσοι κατάφερναν να χάσουν βάρος, έπιναν κατά μέσο όρο δύο με τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, συγκριτικά όσους δεν είχαν χάσει κιλά ή είχαν χάσει αλλά τα είχαν ξαναπάρει στη συνέχεια.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η καφεΐνη είναι γνωστό ότι ενισχύει τη καθημερινή δαπάνη ενέργειας κατά 5% περίπου. Άρα, η κατανάλωση δύο έως τεσσάρων ροφημάτων πλούσιων σε καφεΐνη μπορεί να συντελέσει στη μη επαναπρόσληψη των περιττών κιλών.

«Επίσης, οι λάτρεις του καφέ είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, από εκείνους που έπιναν ελάχιστη ή καθόλου καφεΐνη. Και αυτό τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι η αυξημένη πρόσληψη καφεΐνης έχει ήδη αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην απώλεια βάρους και τώρα η μελέτη δείχνει ότι λειτουργική και ως ασπίδα ενάντια στην επαναπρόσληψη των περιττών κιλών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ