Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΝΕΑ ΔΩΡΕΑ ΥΨΟΥΣ $300.000 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Τα Παιδικά Χωριά SOS, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανακοίνωσαν την ανανέωση, για έναν ακόμα χρόνο, του προγράμματος παροχής επισιτιστικής βοήθειας σε περισσότερες από 600 οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και χρειάζονται άμεση υποστήριξη.

Το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας υλοποιείται από το 2013, από τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχοντας τη συνεχή υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, μέσω δωρεών συνολικού ύψους $800.000, εκ των οποίων τα $300.000 θα διατεθούν για τη συνέχιση του προγράμματος κατά το επόμενο έτος.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να παρέχεται η απαραίτητη στήριξη για την ανακούφιση οικογενειών που αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες, λόγω της τρέχουσας οικονομικής πραγματικότητας.
Ειδικότερα, κατά τα δύο προηγούμενα έτη, μέσω του προγράμματος καλύφθηκαν οι επισιτιστικές ανάγκες 1.000 οικογενειών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, καθώς και όλων των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS. Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο ποσοστό των οικογενειών που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα, είναι μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, όπου οι γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με τη συνεχιζόμενη ύφεση και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η Ελληνική Πρωτοβουλία αποτελεί τον βασικό υποστηρικτή του επισιτιστικού προγράμματος των Παιδικών Χωριών SOS. Στο πλαίσιο αυτό, για 3η συνεχόμενη χρονιά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλλει στην κάλυψη, για έναν ολόκληρο χρόνο, των βασικών διατροφικών αναγκών περισσοτέρων από 600 οικογενειών (εκ των οποίων, 800 ενήλικες και 1.250 παιδιά), μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Η επιλογή των οικογενειών που εντάσσονται στο πρόγραμμα και θα λάβουν επισιτιστική βοήθεια έγινε από τους αρμοδίους των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, με κριτήριο τη δυσχερή οικονομική τους κατάσταση και τη μεγάλη ανάγκη που είχαν για άμεση υποστήριξη.

Πέραν όμως, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, επιπλέον 50.000 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν την περσινή χρονιά και συνέβαλαν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS, καλώντας στο 14567. Και αυτή τη χρονιά το ευρύ κοινό θα μπορεί να ενισχύσει το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, καλώντας στο 14567 από σταθερό ή κινητό (χρέωση 2,00 Ευρώ + ΦΠΑ).
Για κάθε κλήση που θα πραγματοποιείται η Ελληνική Πρωτοβουλία θα προσφέρει επιπλέον το ίδιο ποσό, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος και την παροχή ακόμα μεγαλύτερης βοήθειας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε: «Μπροστά στη συνεχιζόμενη κρίση που πλήττει με σφοδρότητα την ελληνική οικογένεια και κυρίως τα μικρά παιδιά, οι Έλληνες Ομογενείς, με άμεσα αντανακλαστικά ανθρωπιάς και ευαισθησίας, έδωσαν και πάλι το παρών. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Πρωτοβουλία που από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε υποστηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, αλλά και για τη δέσμευσή της να συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο, να στέκεται δίπλα μας και δίπλα στην ελληνική κοινωνία».
Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, πρόσθεσε: «Μετά από τρία χρόνια στενής συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS, νιώθουμε πραγματικά περήφανοι που το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας οικογενειών συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Η καθοριστική συμβολή του προγράμματος στην καθημερινότητα των οικογενειών που υποστηρίζει, καθώς και η επιτυχημένη υλοποίησή του τα προηγούμενα χρόνια στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για αλληλεγγύη και συνεργασία προκειμένου να βοηθήσουμε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».
Ο Γιώργος Βογιατζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Μαρινόπουλος Α.Ε. δήλωσε σχετικά: «Στις μέρες μας, η σύμπραξη κοινωνικών φορέων αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά οι επισιτιστικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες χιλιάδων οικογενειών σε ανάγκη. Για τη Μαρινόπουλος Α.Ε. η ομαδικότητα αποτελεί μια συνειδητή επιλογή, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να «αγκαλιάζουμε» τις οικογένειες των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Αυτή τη χρονιά, διευρύνουμε τη συνεργασία μας και στον Πειραιά υποστηρίζοντας οικογένειες και από τα 3 Κοινωνικά Παντοπωλεία σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Με την ίδια αγάπη και την ίδια προσήλωση θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν ανάγκη, γιατί μόνο οι «συμμαχίες» μπορούν να εγγυηθούν την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δράσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ