Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου «ανοίγει» τις πύλες του το 1ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, στον Βόλο

Με κεντρικό θέμα «Φαρμακείο και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – ο ρόλος του φαρμακοποιού», θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2015, στον Βόλο, το 1ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Εκατοντάδες φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον χώρο του φαρμάκου και του φαρμακείου, θα αναλυθούν οι νέες ανάγκες για το ελληνικό φαρμακείο και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και θα διατυπωθούν προτάσεις για την ανάπτυξη του φαρμακείου στις νέες οικονομικές συνθήκες.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Κώστας Ματσιόλης, «το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο που η κρίση του σημερινού οικονομικού πολιτικού συστήματος μετατρέπει τις κοινωνίες σε ζούγκλα, ανατρέποντας τα πάντα. Η Υγεία εμπορευματοποιείται, οι δημόσιες δαπάνες μηδενίζονται, τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν. Με την πρόσφατη ψήφιση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των δύο υπουργών, Υγείας και Οικονομίας, ολοκληρώνεται η καταστροφή του ελληνικού μοντέλου φαρμακείου, του Φαρμακείου της γειτονιάς.»
Αντιμέτωποι με αυτή την απειλή, οι σύνεδροι αλλά και οι ομιλητές θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα σε συλλογικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο.
Με το βλέμμα στην αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό φαρμακείο, στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται θέματα όπως:
• «Ελληνικό Φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, από τις 12:30 έως τις 14:30, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, και εκπρόσωπων από τα Δ.Σ. των διοργανωτών φαρμακευτικών συλλόγων.
• «Φαρμακείο και ΠΦΥ – ο ρόλος του φαρμακοποιού», το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, από τις 19:00 έως τις 20:30, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει συζήτηση για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας, κ. Κώστας Ματσιόλης.
• «Το φαρμακείο στην εποχή των υπηρεσιών – η ανάγκη της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης», το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, από τις 10:45 έως τις 11:45. Το σημαντικό αυτό θέμα θα αναπτύξουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και του Φ.Σ. Λάρισας, κ. Ιωάννης Μακρυγιάννης, και ο φαρμακοποιός κ. Κώστας Μπαϊρακτάρης.
• «Δίκτυα φαρμακείων: η πρόταση των Συνεταιρισμών», την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 12:00, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΟΣΦΕ κ. Σταύρου Μπελώνη και εκπροσώπων συνεταιρισμών φαρμακοποιών.
• «Αναγκαιότητα δεξιοτήτων διοίκησης και μάρκετινγκ στο σύγχρονο φαρμακείο», το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, από τις 16:30 έως τις 17:30. Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Μάρκος Τσόγκας, και ο φαρμακοποιός Γιώργος Κουτέπας, θα αναπτύξουν το θέμα αυτό που είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη του φαρμακείου.
• «Συναισθηματική νοημοσύνη», το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 19:00, από τον σύμβουλο επιχειρήσεων/εκπαιδευτή-συγγραφέα, κ. Αντώνη Κατσαλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ