Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος της Novartis Οncology για γυναίκες με καρκίνο μαστού, «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Ένα πρόγραμμα διαφορετικό, που προσέγγισε τη γυναίκα ασθενή ολιστικά, αποδίδοντας την ίδια βαρύτητα στις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση.

φωτο4

Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Novartis Οncology και συμμετείχαν στα 54 βιωματικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου ως τις 12 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν πάνω από 430 γυναίκες – οι περισσότερες για πρώτη φορά στη ζωή τους – σε σεμινάρια μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας, εικαστικής ψυχοθεραπείας και μοιράστηκαν με τις άλλες γυναίκες σκέψεις, συναισθήματα, φόβους, αγωνίες. Παρακολούθησαν σεμινάρια μόδας και make up, έμαθαν πως θα περιποιούνται το δέρμα τους πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια των θεραπειών, συζήτησαν για το νευροπαθητικό πόνο, για τη σωστή διατροφή, για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, έκαναν ειδικά προσαρμοσμένες ασκήσεις pilates, έμαθαν τρόπους για να σκέφτονται θετικά, αλλά και να ετοιμάζουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των 12 εισηγητών εξερεύνησαν τον εαυτό τους, ανακάλυψαν την εσωτερική τους δύναμη, ισχυροποίησαν την αυτοπεποίθηση τους για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην καθημερινότητά τους.

Ο πρώτος απολογισμός του προγράμματος, καθώς και οι απόψεις των γυναικών που συμμετείχαν στα σεμινάρια παρουσιάστηκαν την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, στην Στοά Σπυρομήλιου σε μια ειδική εκδήλωση, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων, ιατροί, εκπρόσωποι φορέων υγείας, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, οι εισηγητές των σεμιναρίων αλλά και πολλές γυναίκες ασθενείς που συμμετείχαν στα σεμινάρια.

«Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» αγκαλιάστηκε θερμά από όλους, την επιστημονική κοινότητα, τους συλλόγων ασθενών, αλλά κυρίως από τις γυναίκες ασθενείς. Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, αφού στις πέντε εβδομάδες που διήρκησαν τα βιωματικά σεμινάρια καλύφθηκαν 2.263 θέσεις!» δήλωσε ο κ. Στάθης Λιβανός, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis. «Όλοι εμείς στη Novartis, πιστοί στη δέσμευση μας να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε στις πολυδιάστατες ανάγκες των ασθενών, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη» και το 2016, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη περιφέρεια, ξεκινώντας με τη Θεσσαλονίκη.»

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, κ. Ιωάννης Μούντζιος, Ογκολόγος-Παθολόγος. Η εκδήλωση έκλεισε με μία παράσταση που δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά η διεθνής performing artist και πρόσωπο της καμπάνιας, Λίντα Καπετανέα για να τιμήσει τις γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά και όλες τις γυναίκες, εκφράζοντας μέσα από τη τέχνη της μουσικής και του χορού το μήνυμα του προγράμματος «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Συμμετείχαν η γνωστή ερμηνεύτρια Μάρθα Φριντζήλα και ο συνθέτης – μουσικός Βασίλης Μαντζούκης.

Σχετικά με την καμπάνια «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»
Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», προσεγγίζει την γυναίκα ασθενή με ολιστικό τρόπο και της παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία, τα οποία θα τη βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της.
Πρόκειται για μια σειρά δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που έχουν στόχο την στήριξη και την συναισθηματική ενδυνάμωση της γυναίκας ασθενούς. Κάθε κύκλος σεμιναρίων προσεγγίζει δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή της.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας και υλοποιείται σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ