Ξηρό σαμπουάν – Πώς θα το χρησιμοποιήσεις;

Πρώτα απ’όλα το dry shampoo ή αλλιώς το ξηρό σαμπουάν είναι ένα σαμπουάν το οποίο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και προσφέρει στα μαλλιά της δεύτερης ημέρας μια ζωντάνια και λάμψη απορροφώντας οσμές και λιπαρότητα που μπορεί να έχει, χάρη στην πουδρένια σύσταση της.

Είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις έντονης λιπαρότητας στα μαλλιά, όπου το καθημερινό λούσιμο δεν είναι εφικτό αλλά και σε περίπτωση που ο χρόνος σε πιέζει και δεν έχεις χρόνο να λουστείς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε ξηρά και άτονα μαλλιά καθώς δίνει όγκο και κίνηση που πολλές φορές έχουμε ανάγκη ειδικά μετά τον ύπνο.

Ας δούμε ποιες είναι οι χρήσεις του:

1. Το ξηρό σαμπουάν δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε όλο το κεφάλι, καθώς θα έχουμε ένα πολύ βαρύ αποτέλεσμα με πολλά «ασπράκια» στο μαλλί. Γι αυτό φροντίζουμε να ψεκάζουμε μόνο τις λιπαρές περιοχές και από απόσταση 15-20 εκατοστών.

2. Μόλις ψεκάσεις, η ποσότητα θα πρέπει να κατανεμηθεί ομοιόμορφα μέσα στα μαλλιά για το καλύτερο δυνατό αποτελέσματα. Περίμενε για ένα λεπτό μετά την εφαρμογή και έπειτα ξεκίνησε το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου βεβαιώνοντας ότι τα χέρια σου είναι καθαρά, γιατί δε θέλεις σίγουρα να μεταφέρεις επιπλέον λιπαρότητα στα μαλλιά σου.

3. Αν σου ξέφυγε και έβαλες περίσσεια ποσότητα, βούρτσισε τα μαλλιά σου πολύ καλά έως ότου οι λευκές κηλίδες απομακρυνθούν. Έπειτα, κάνε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου και άφησε τα δάχτυλά σου να απορροφήσουν την περιττή ποσότητα.

4. Το dry shampoo, λειτουργεί και σαν ένα προϊόν styling κατά την εφαρμογή σε φρέσκα, καθαρά, νωπά μαλλιά με σκοπό να προσφέρει όγκο. Αυτό πετυχαίνεται ψεκάζοντας το από τις ρίζες ως τις άκρες για να διατηρηθεί η ομοιόμορφη υφή στα μαλλιά. Ύστερα, είτε ισιώσεις τα μαλλιά σου είτε τα κάνεις μπούκλες, το ξηρό σαμπουάν θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις με επιτυχία όποιο look επιθυμείς. Λειτουργεί σε όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά σε λεπτή τρίχα και άτονα μαλλιά διακρίνουμε τη πιο μεγάλη διαφορά.

5. Οι άκρες των μαλλιών είναι αυτές που δεν χρειάζονται dry shampoo καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αίσθημα ξηρότητας. Αν θες να τις ενισχύσεις, εφάρμοσε το λάδι καρύδας για να τις ενυδατώσεις αλλά και για να περιορίσεις το φριζάρισμα.

Φυσικά, το ξηρό σαμπουάν δεν αντικαθιστά το κλασσικό σαμπουάν αλλά μπορεί να δώσει στο μαλλί μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

ξηρό σαμπουάν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ