2ο Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα» με θέμα ‘The Art of Survival’ – Η Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο από τις W4O-Hellas

«Η Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο», αποτελεί το θέμα του 2ου Forum που διοργανώνουν, οι «Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα» (W4O-Hellas), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το Forum θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ενώ στο πλαίσιό του έχουν προγραμματισθεί δύο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Κάρμεν Ρουγγέρη, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την υποστήριξη οικονομικά αδύνατων και ανασφάλιστων γυναικών.
Το Forum των W4O-Hellas, το οποίο θα φέρει κοντά τις γυναίκες γιατρούς με τις γυναίκες ασθενείς, θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 19:00 και θα έχει συνεδρίες ανοιχτές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Στην πρωινή συνάντηση (10.00-13.00), γυναίκες από όλους τους χώρους της ογκολογίας θα συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καριέρα τους αναζητώντας προτάσεις και λύσεις, με την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας (ESMO W4O Τask Force) και των ελληνικών ιατρικών εταιρειών στο χώρο της ογκολογίας (ΕΟΠΕ, ΕΕΑΟ, κ.α)., του ΙΣΑ καθώς και εθελοντικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων.
Στη μεσημβρινή και απογευματινή συνεδρία (14.00-19.00), σκοπός είναι για μια ακόμη φορά, ένας ανοικτός δημιουργικός διάλογος με το ευρύ κοινό, τους συλλόγους ασθενών και εθελοντών, τους ιατρικούς φορείς, την πολιτεία και το δημοσιογραφικό κόσμο, με κύριο θέμα την «Τέχνη της Ζωής μετά τον καρκίνο» (Cancer Survivorship-The Art of Survival). Θα αναπτυχθούν θέματα όπως οι απώτερες επιπλοκές και κίνδυνοι της νόσου και της θεραπείας, κληρονομικότητα, ολιστικές θεραπείες και σεξουαλική ζωή από ειδικούς γιατρούς, διαιτολόγους και αθλητές, ενώ γνωστοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα συζητήσουν για το πώς «η Τέχνη στηρίζει τη Ζωή».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Φουαγιέ του Ισογείου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», θα φιλοξενηθεί χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar και έκθεση, με τη συμμετοχή των «Χαμόγελο του παιδιού, «Στόχος», «ΑΕΛΙΑ», «Κιβωτός», Unicef, «Παιδικά Χωριά SOS» και Actionaid.
Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, μετά την ημερίδα, στις 21:00 θα ακολουθήσει η μουσικοθεατρική παράσταση «ΟΛΟΙ ΕΝΑ» φίλα με, με τον Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στις 11:30 η θεατρική παράσταση για παιδιά «Ομήρου Ιλιάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Τα έσοδα και των δύο αυτών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα ενισχύσουν το «κοινωνικό ταμείο» των W4O-Hellas για την υποστήριξη οικονομικά αδύνατων και ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ