Ξανθός: Αυτονόητη πολιτική διαδικασία η αλλαγή στις διοικήσεις των νοσοκομείων

Υπεραμύνθηκε των αλλαγών στις διοικήσεις των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κάνοντας λόγο για μία «αυτονόητη πολιτική διαδικασία», η οποία «δε σχετίζεται με το πελατειακό σύστημα και τη φαυλότητα των προηγούμενων περιόδων».

Αναλυτικότερα, ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια σοβαρής διαδικασίας επιλογής των νέων διοικήσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι «ούτε κομματικό στρατό έχουμε να περιμένει για να καταλάβει αυτές τις θέσεις, ούτε έχουμε τη λογική της αναπαραγωγής ενός πελατειακού συστήματος το οποίο μας έχει οδηγήσει σαν χώρα σ’ αυτό το σημείο».

Ακόμη, έκανε λόγο για ένα «σύστημα το οποίο αντιδρά με λυσσώδη τρόπο», καθώς υπάρχουν διοικητές που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

«Πρέπει σε αυτή τη χώρα και να σοβαρευτούμε και να συνεννοηθούμε», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι το πρόβλημα του συστήματος υγείας δεν είναι μόνο, ούτε κυρίως, διοικητικό, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι η πολιτική κατεύθυνση και οι πολιτικές προτεραιότητες που υπάρχουν για το σύστημα υγείας.

«Εμείς, θα κάνουμε την επιλογή των ανθρώπων οι οποίοι θα διοικήσουν το σύστημα με τέτοιο τρόπο, που να εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας, δωρεάν, έγκυρη, αποτελεσματική, και ισότιμη περίθαλψη σε όποιον κατοικεί σε αυτή τη χώρα», κατέληξε ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ