Κινητοποίηση των Νοσηλευτών του ΕΣΥ

Το Σάββατο 12/12/2015, κατατέθηκε στη Βουλή αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση, νομοσχέδιο με το οποίο απαξιώνεται εντελώς ο ρόλος και η προσφορά των νοσηλευτών στο εθνικό σύστημα υγείας.
Ενώ, λοιπόν, το επίδομα θέσης για όλους ανεξαιρέτως τους προϊσταμένους τμημάτων ορίζεται στο ποσό των 290 ΕΥΡΩ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50 ΕΥΡΩ, ειδικώς για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων μειώνεται στο ποσό των 150 ΕΥΡΩ (μείωση 40%)! Δηλαδή, οι προϊστάμενοι των νοσηλευτικών τμημάτων όχι μόνο δεν χρήζουν μισθολογικής επιβράβευσης, αλλά τιμωρούνται κιόλας, κρινόμενοι προφανώς ως ανεπαρκείς, ώστε να απαιτείται ειδικώς γι’ αυτούς η μείωση του επιδόματος!
Ενόψει των ανωτέρω καλούμε τους εμπνευστές της συγκεκριμένης επαίσχυντης διάταξης, όπως την αποσύρουν άμεσα, τονίζοντας ότι οι νοσηλευτές δεν θα ανεχτούν τέτοιου είδους απαξιωτικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους, μειώνουν την αξία της προσφοράς τους και θίγουν το κύρος του νοσηλευτικού επαγγέλματος.
Με βάση τα παραπάνω, καλούμε όλους τους Νοσηλευτές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Τρίτη 15/12, έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10.00 π.μ., ώστε η επίμαχη διάταξη να ανακληθεί άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ