Η πρόσβαση σε καινοτομικά φάρμακα έχει βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα κατά ένα έτος

Την αναγκαιότητα  σειράς διαρθρωτικών αλλαγών για την ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας, τόνισε ο oμότιμος kαθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, κατά την παρουσίαση μελέτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για τη διαχείριση, έλεγχο και αξιολόγηση της φαρμακευτικής καινοτομίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Κυριόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη της καθολικής και ισότιμης κάλυψης του πληθυσμού σε θεραπείες και φάρμακα, της βελτίωσης της πρόσβασης σε καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες, καθώς και της βέλτιστης αποδοτικότητας της δαπάνης υγείας.

Η βασική φιλοσοφία της μελέτης,  εστιάζεται στην ανάγκη ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής και ενός δομημένου πλαισίου λήψης αποφάσεων, αναφορικά με την αξιολόγηση, την αποτίμηση, τη διαθεσιμότητα και τη διαχείριση του συνόλου της φαρμακευτικής τεχνολογίας και, ιδιαίτερα, της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Με βάση ερευνητικά δεδομένα, η πρόσβαση σε καινοτομικά φάρμακα έχει βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα κατά σχεδόν ένα έτος και έχει οδηγήσει σε μείωση των συνολικών ημερών νοσηλείας στη χώρα κατά 2,6 εκατομμύρια ετησίως. Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, υπό το πλαίσιο της διεθνούς περιστολής των πόρων απαιτούνται πολιτικές που θα εστιάζουν στη διαχείριση, τόσο των καινοτομικών, όσο και των υπολοίπων φαρμάκων στο σύνολο της αγοράς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ