Με ενδείξεις μηνιγγίτιδας 14χρονη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου

Χρειάστηκε η παραλαβή αντιμικροβιακής αγωγής από το Νοσοκομείο Λαμίας καθώς το Αχιλλοπούλειο δεν διέθετε το συγκεκριμένο φάρμακο

Με ενδείξεις μηνιγγίτιδας νοσηλεύεται 14χρονη στο Νοσοκομείο Βόλου. Το νεαρό κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι αθλήτρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, και βρίσκονταν στο Βόλο τις τελευταίες μέρες.

Η 14χρονη προχθές αισθάνθηκε αδιαθεσία και είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο όπου οι γιατροί αφού έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι πιθανότατα έχει προσβληθεί από ιό μηνιγγίτιδας και ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή.

Μάλιστα χρειάστηκε χθες αργά το απόγευμα να επιστρατευθεί το Νοσοκομείο Λαμίας από όπου ζητήθηκε και εστάλη ειδικό φαρμακευτικό υλικό για την αγωγή της νεαρής κοπέλας που δεν υπήρχε διαθέσιμο στο Νοσοκομείο του Βόλου.

«Μετά την άμεση έναρξη αντιμικροβιακής αγωγής, κι ενόψει των αργιών, ζητήθηκαν επιπλέον ποσότητες ενέσιμου Flacon που δεν υπήρχαν σε stock στο Νοσοκομείο Βόλου, ούτε και στο Πανεπιστημιακό Λάρισας αλλά στάλθηκαν από το Νοσοκομείο Λαμίας» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά από γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που ρωτήθηκε σχετικά για ποιο λόγο χρειάστηκε η μεταφορά των ειδικών φαρμάκων από τη Λαμία στο Αχιλλοπούλειο. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της 14χρονης κρίνεται μεν σοβαρή αλλά σταθερή καθώς εκτιμάται ότι με τη φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείται ο οργανισμός της θα αντιδράσει θετικά και θα αντιμετωπιστεί το μικρόβιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ