Ο μεγάλος αδελφός θα παρακολουθεί τις προμήθειες του ΕΣΥ

Ξεκινά η ενιαία κωδικοποίηση των προµηθειών υγείας για τον συντονισµό των προµηθειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ηλεκτρονικό «μάτι» στις προμήθειες του ΕΣΥ σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τον έλεγχο και την μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων.

Ήδη ξεκινά η ενιαία κωδικοποίηση των προµηθειών υγείας για τον συντονισµό των προµηθειών σε πανελλαδικό επίπεδο και την ουσιαστική κεντρικοποίησή τους.

Με τον τρόπο αυτό θα καταγράφει το µερίδιο της αγοράς κάθε προµηθευτή, τόσο γενικά όσο και ανά φορέα υγείας, ενώ θα προκύψουν οικονοµικά στοιχεία σχετικά µε τις ανάγκες των φορέων υγείας και τις αναλώσεις τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο:

«η ενιαία κωδικοποίηση των προµηθειών υγείας θα συµβάλλει καίρια στον συντονισµό των προµηθειών σε πανελλαδικό επίπεδο και στην ουσιαστική κεντρικοποίησή τους, θα διευκολύνει την επικοινωνία  των εµπλεκοµένων στις προµήθειες, θα καταγράφει το µερίδιο της αγοράς εκάστου προµηθευτή, τόσο γενικά όσο και ανά φορέα υγείας, θα παράγει πολύτιµα οικονοµικά στοιχεία σχετικά µε τις ανάγκες των φορέων υγείας και τις αναλώσεις τους, µειώνοντας, µε τον τρόπο αυτό, τις δαπάνες, και θα διευκολύνει την εκπόνηση ενιαίων τεχνικών προδιαγραφών σε όλα τα υλικά και υπηρεσίες».

«Πιλότος» στην κωδικοποίηση θα χρησιμοποιηθεί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο έχει προχωρήσει σε κωδικοποίηση στο σύνολο των υλικών που προµηθεύονται τα νοσοκοµεία της χώρας και ήδη με τη βοήθεια της Η∆ΙΚΑ έχει επεκταθεί σε 15 νοσοκοµεία.

Παράλληλα, συγκροτείται στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, ειδική Επιτροπή Ενιαίας Κωδικοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ