Νικολόπουλος: Δραματική απουσία της πολιτείας από την υποστήριξη στους αθλητές ΑΜΕΑ

Τη δραματική απουσία της πολιτείας από την υποστήριξη στους αθλητές ΑΜΕΑ, επεσήμανε με ερώτησή του, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι απαραίτητο να επιστήσουμε την προσοχή σας σε προβλήματα που ίσως να υποστηρίξουν κάποιοι πως είναι ανάξια αναφοράς, πλην όμως γνώμη μας είναι, ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στις άμεσες προτεραιότητες της Πολιτείας. Δεκάδες κτηριακές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι παραμελημένες ή κατεστραμμένες και εκατοντάδες Έλληνες αθλητές ΑΜΕΑ προσπαθούν μόνοι τους, χωρίς καμία βοήθεια να αθλούνται κάτω από αντίξοες έως και τριτοκοσμικές συνθήκες, με σκοπό να βάλουν την πατρίδα μας στο υψηλότερο βάθρο. Είναι ανεπίτρεπτο να μην στηρίζουν έμπρακτα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τους συγκεκριμένους αθλητές.

– Έχετε την πολιτική βούληση να ενισχύσετε τις προσπάθειες των αθλητών ΑΜΕΑ που έχουν συμμετοχή σε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις, καλύπτοντάς τους τα έξοδα μετάβασης και διαμονής, αλλά και καλύπτοντας τις ανάγκες τους, όσον αφορά στα είδη του αθλητικού τους εξοπλισμού, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να επιδοθούν στις αθλητικές τους δραστηριότητες και προπονήσεις;

– Ποιες είναι οι προθέσεις και ο προγραμματισμός σας, όσον αφορά στην δημιουργία και προαγωγή των δημόσιων υποδομών αθλητισμού για τα ΑΜΕΑ;».

Στη σχετική απάντησή του (312749/1675/4-12-2015) το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Σας αναφέρουμε ότι κατά τα έτη 2013 ως 2015 οι αθλητικές ομοσπονδίες που καλλιεργούν αθλήματα ατόμων με αναπηρίες, έχουν επιχορηγηθεί συνολικά με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις με ποσό που ανέρχεται σε 4.326.800,00 ευρώ.

Όσον αφορά δε στις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων, η Γ.Γ.Α. φροντίζει για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε όλες τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για έργα των οποίων η μελέτη εκπονείται από τις υπηρεσίες μας, είτε πρόκειται για μελέτες που έρχονται στην υπηρεσία μας για έλεγχο ως προς την λειτουργικότητα.

Συγκεκριμένα:

– Όλες οι πρότυπες μελέτες των κλειστών γυμναστηρίων που έχουν σχεδιαστεί από την υπηρεσία μας στο παρελθόν και χρησιμοποιούνται έως και σήμερα, έχουν προσαρμοστεί ανάλογα, ώστε να εξυπηρετηθούν ΑΜΕΑ, αθλητές και θεατές.

– Στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων του Αθήνα 2004, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα, προσαρμόστηκαν ως προς την προσβασιμότητά τους.

Παράλληλα στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού των αθλητικών εγκαταστάσεων, έχει προβλεφθεί η δημιουργία Κέντρου Αθλητισμού Ατόμων με Αναπηρίες στην Αττική, γεγονός που θα διευκολύνει απεριόριστα τις συνθήκες για την συγκεκριμένη κατηγορία αθλούμενων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ