Ηλεκτρική καρέκλα η θέση των διοικητών στα νοσοκομεία

Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία σε δύο από τις πέντε υγειονομικές περιφέρειες, δεν εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

Εκπνέει σήμερα Τρίτη η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Στην 1η υγειονομική περιφέρεια Αττικής, έως το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί ανήλθαν σε 213. Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούσαν ωστόσο ότι θα υπάρξει αύξηση του αριθμού αυτού αφού μόλις σε μία μέρα ο αριθμός των αιτήσεων παρουσίασε αύξηση 67% (από 127 αιτήσεις την περασμένη Παρασκευή σε 213 χθες το μεσημέρι).

Στη 2η υγειονομική περιφέρεια Πειραιά και Νήσων με 32 νοσοκομεία, αντίστοιχα είχαν υποβληθεί 90 αιτήσεις για τις θέσεις του διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες πέντε υγειονομικές περιφέρειες.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, οι υποψήφιοι θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ θα συνεκτιμηθούν και  προσόντα όπως «προσωπικότητα και εκτίμηση δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και η οποία θα προκύψει από την προφορική  συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης».

Στα …προαιρετικά προσόντα περιλαμβάνεται και το κοινωνικό  έργο το οποίο αποδεικνύεται από τη  συμμετοχή  των υποψηφίων σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ