Ας υποδεχτούμε τους νέους λιποδιαλύτες

Λίγο μετά τις γιορτινές κρεπάλες και την υποδοχή του νέου έτους, 2016, ο Σύμβουλος Διατροφής Θαλής Παναγιώτου μάς επαναφέρει σε τάξη και μας κάνει την επιστροφή στην ισορροπημένη διατροφή ακόμη πιο εύκολη. Πως; Δίνοντάς μας μερικά χρήσιμα tips για τους Φυσικούς Λιποδιαλύτες.

Νομίζουμε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή, ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να τους εντάξουμε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας. Πρόκειται για τροφές υγιεινές, που διασπούν το λίπος με τον πιο φυσικό και κυρίως ακίνδυνο τρόπο!

Πώς λειτουργούν…

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Οι συγκεκριμένες τροφές αυξάνουν ουσιαστικά τον μεταβολισμό μας- ή και τον ενεργοποιούν όταν εκείνος «κοιμάται»- κι εντατικοποιούν τις καύσεις. Αν λοιπόν ενταχθούν στη διατροφή μας και συνδυαστούν με συστηματική άσκηση, θα αρχίσουμε δικαιολογημένα να τους δίνουμε προτεραιότητα στα μικρά και μεγάλα γεύματά μας.

Οι Top 16+ 1 Φυσικοί Λιποδιαλύτες

1. Αβοκάντο: Αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά κι είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά και βιταμίνη Ε.

2. Γλυκοπατάτα: Το πορτοκαλί της χρώμα υποδεικνύει ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της όρασης και του ανοσοποιητικού. Δρά αντιοξειδωτικά, προλαμβάνοντας τη γήρανση και ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος.

3. Σπανάκι κι άλλα φυλλώδη λαχανικά

4. Γιαούρτι: Διαλέγουμε την παραδοσιακή εκδοχή τους (κι ας έχει περισσότερα λιπαρά) και μειώνουμε σημαντικά το κοιλιακό λίπος. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, πρωτεϊνες κι ασβέστιο, ενώ έχει φυσικά προβιοτικά.

5. Ωμά αμύγδαλα: Προτίμηστε τα ανάλατα και απολαύστε μία χούφτα αυτών για δεκατιανό ή απογευματινό γεύμα.

6. Ελαιόλαδο: Συνδυάστε το στη σαλάτα ή το φαγητό με λίγο φυσικό χυμό λεμονιού.

7. Προϊόντα δημητριακής άλεσης: Συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη και λειτουργία του εντέρου, προσφέροντας ενέργεια. Προτιμήστε τα για την αρχή της ημέρας, στο πρωινό σας!

8. Πράσινο τσάι: Το απόλυτο διουρητικό με τις μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

9. Μήλο κι αχλάδι: Που προσφέρουν το αίσθημα του κορεσμού και μας βοηθούν στην αυτοσυγκράτηση. Ιδανική επιλογή για τα μικρά, ενδιάμεσα γεύματα.

10. Γκρέιπφρουτ: Μία πλούσια πηγή βιταμίνης C και πηκτίνης!

11. Αποξηραμένα δαμάσκηνα: Αν δε σας αρέσουν, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αποξηραμένα μούρα, βερίκοκα, κράνα ή σύκα.

12. Κεφίρ: Συμβάλλει εντυπωσιακά στην καλή λειτουργία και προστασία του γαστρεντερικού συστήματος, ενώ βοηθάει στην καλύτερη πέψη.

13. Κινόα: Περιέχει όλα τα βασικά αμινοξέα κι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

14. Μοσχάρι: Πλούσιο σε κρεατίνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και σίδηρο, συμβάλλει στην αφύπνιση- καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

15. Βρώμη: Αποτελεί εξαιρετική πηγή υδατανθράκων αργής απορρόφησης και φυτικών ινών.

16. Γαλοπούλα και κοτόπουλο: Προτιμήστε την κατανάλωσή τους μετά την άσκηση.

17. Ανανάς: Βοηθάει πολύ στην απαλλαγή/ αποφυγή πρηξίματος. Ιδανικός για όσες γυναίκες κάνουν αυξημένη κατακράτηση υγρών.

Plus info

Το ξέρατε ότι…

• Το σέλινο αποτελεί ένα φυσικό λιποδιαλύτη αλλά και μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και κουμαρινών, που δρα αντιοξειδωτικά;
• Το γκρέιπφρουτ κινητοποιεί το αποθηκευμένο λίπος;
• Ο λιναρόσπορος διεγείρει τη λειτουργία του εντέρου κι είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών;
• Ο σολομός είναι φυσικός λιποδιαλύτης αλλά λειτουργεί κι αγχολυτικά;
• Το αβγό έχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνη και μάλιστα σε μεγαλύτερη βαθμό από αυτή του γάλακτος;
• Τα ωμά λαχανικά εντάσσονται στους φυσικούς λιποδιαλύτες, αφού περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού; – See more at: http://orthobiotiki.gr/el/fusikoi-lipodialutes-tous-upodechomaste-mazi-me-to-2016?utm_source=%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CE%B9&utm_campaign=bf64e89234-Newsletter_December12_17_2015&utm_medium=email&utm_term=0_86ef118169-bf64e89234-21241797#sthash.ZKZxoQCN.a6t4u6v8.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ