Στο κέντρο υγείας Λυγουριού οι γιατροί πληρώνουν από την τσέπη τους τη συντήρηση των μηχανημάτων

Στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού δίνουν μάχη για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς αφού υπάρχουν μόνο πέντε γιατροί και αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε γάζες, οινόπνευμα, σύριγγες, χαρτί, και οτιδήποτε άλλο καταναλώνεται καθώς και για τα μηχανήματα δεν υπάρχουν χειριστές. Ενώ, για την συντήρηση των μηχανημάτων την πληρώνουν οι ίδιοι οι γιατροί από την τσέπη τους.
Ο μεγάλος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι για να είναι συνεπείς στο ωράριο λειτουργίας του Κέντρου και η καθημερινή αγωνία για την κάλυψη των αναγκών τους σε αναλώσιμα υλικά που ποτέ δεν έρχονται από την Υγειονομική Περιφέρεια.
Το Κέντρο Υγείας Λυγουριού διαθέτει τέσσερις γενικούς γιατρούς, δύο οδοντίατρους και έναν παθολόγο. Υπήρχαν ακόμη έξι, όμως οι μεν τρεις παραιτήθηκαν οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται σε μακρά άδεια λόγω λοχείας. Η σημερινή στελέχωση της Μονάδας δεν είναι δυνατό να ανταποκριθεί στις αυξημένες -όπως θα δούμε παρακάτω- ανάγκες του Κέντρου κι έτσι επιστρατεύονται οι γιατροί από τα γύρω Περιφερειακά Ιατρεία που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας, ώστε να καλύψουν εφημερίες, βάρδιες και άδειες.
Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη για περισσότερους γιατρούς είναι επιτακτική. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελείται από πέντε νοσηλεύτριες οι οποίες επίσης δεν επαρκούν στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν για να υπάρχει η σωστή ροή σε εφημερίες και άδειες, όμως εδώ και λίγο καιρό το ζήτημα μπαλώνεται με νοσηλεύτριες που καταφτάνουν ως εκεί με πεντάμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις και καλύπτουν τις ανάγκες έστω προσωρινά, ειδικά τους θερινούς μήνες που οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες. Πρόβλημα υπάρχει και με τον οδηγό του ασθενοφόρου που είναι μόλις ένας και ουσιαστικά επιφορτίζεται με το ένα τρίτο της βάρδιας αφήνοντας το Κέντρο κενό το υπόλοιπο διάστημα με την επόμενη δυνατή λύση να είναι το ΕΚΑΒ Ναυπλίου με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τις καθυστερήσεις στις μεταφορές ασθενών. Το Κέντρο διαθέτει μηχανήματα, όμως δεν υπάρχουν χειριστές για να τα χειριστούν! Ακόμα κι έτσι όποτε προκύπτει ανάγκη για κάποιους είδους συντήρησης, το Κέντρο φωνάζει εξωτερικούς τεχνικούς τους οποίους και πληρώνουν οι ίδιοι οι γιατροί. Το Κέντρο Υγείας Λυγουριού θεωρείται μεγάλο, με περίπου εκατόν πενήντα επισκέπτες ανά ημέρα και με έναν αριθμό που αυξάνεται κατακόρυφα τους θερινούς μήνες, αφού το Κέντρο βρίσκεται οχτακόσια μέτρα από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το οποίο και είναι το βασικό σημείο ενδιαφέροντος της περιοχής το οποίο και αυξάνεται τους θερινούς μήνες και μιλάμε για περίπου δεκατέσσερις χιλιάδες επισκεπτών κάθε μέρα! Άρα οι περίπου εξήντα χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής την οποία και καλύπτουν, μπορεί να γίνουν πολλοί περισσότερες σε ορισμένες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ