Έξαρση στις αλλεργιογόνες ιώσεις στη Θεσσαλία

Διπλασιασμός των κολλυρίων απλής χρήσης, αλλά και αύξηση των αντισταμινικών χαπιών και σιροπιών που περιλαμβάνονται στις συνταγές των γιατρών δείχνοντας ότι πρόκειται για αλλεργιογόνες ιώσεις που είναι σε έξαρση, καταγράφουν τα τελευταία στοιχεία των φαρμακοποιών του Νομού ως αποτέλεσμα της αέριας ρύπανσης.

Τις συνέπειες της αερορύπανσης στην υγεία του πληθυσμού και στην αγορά σχετικών φαρμάκων αποτυπώνουν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας που με τη σειρά τους εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις διαστάσεις του όλου προβλήματος που ανακύπτει κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης τόνισε πως από πέρυσι μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας αναδείξαμε το πρόβλημα της αερορύπανσης των συνεπειών στην υγεία του πληθυσμού κρούοντας ουσιαστικά τον κώδωνα του κινδύνου. Και εκτός από την υψηλή επισκεψιμότητα στα ιδιωτικά ιατρεία οι επιπτώσεις αποτυπώνονται και στην κίνηση που υπάρχει στα φαρμακεία και στο τι ζητούν οι πολίτες.

Ειδικότερα ο κ. Ματσιόλης ανέφερε πως συλλέξαμε στοιχεία από την αγοραστική κίνηση των κολλυρίων των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, καθώς και του Δεκεμβρίου. Και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν πως τα κολλύρια απλής χρήσης που ζήτησαν οι πολίτες για τα μάτια τους έχει διπλασιαστεί ως αποτέλεσμα της αέριας ρύπανσης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μια άλλη διάσταση του όλου ζητήματος, ειδικότερα στις αλλεργιογόνες ιώσεις. «Διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις των αντισταμινικών σιροπιών και χαπιών. Δηλαδή στις συνταγές που λαμβάνουμε από τους γιατρούς για να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς και αφορούν ιώσεις, περιλαμβάνονται σε αυτές και αντισταμινικά χάπια και σιρόπια, στοιχείο που δείχνει ότι πρόκειται για αλλεργιογόνες ιώσεις. Μάλιστα έχουμε και πολλές συνταγές για σιρόπια που αφορούν στα παιδιά. Αποδεικνύεται δηλαδή πως οι συνέπειες δεν είναι μόνο για τους ενήλικες, αλλά και για τα παιδιά» επισήμανε.

Ο κ. Ματσιόλης υπογράμμισε πως θα πρέπει όλοι οι φορείς να εντείνουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αέριας ρύπανσης, το οποίο παρουσιάζεται κάθε χρόνο τη χειμερινή περίοδο. Μάλιστα θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι, αλλά και να επιβληθούν και ποινές στους παραβάτες που απειλούν τη δημόσια υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ