Ξανθός: σε λίγες μέρες θα έχουμε εμβόλια και φυματίνη

Με την προμήθεια 150.000 δόσεων φυματίνης και 40.000 δόσεων του εμβολίου BCG θα προχωρήσει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός που απαιτείται για την υγειονομική θωράκιση της χώρας σε ό,τι αφορά τη φυματίωση.

Τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες, αναμένεται να γίνει άμεση προμήθεια 150.000 δόσεων φυματίνης και 40.000 δόσεων του εμβολίου BCG.

Με αυτά, θα προχωρήσει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός που απαιτείται για την υγειονομική θωράκιση της χώρας σε ό,τι αφορά τη φυματίωση.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπούλη, σχετικά με προβλήματα που παρουσιάζονται στον αντιφυματικό εμβολιασμό.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην περιορισμένη διάθεση εμβολίων από το Δανικό Ινστιτούτο SSI, από το οποίο προμηθεύεται τα εμβόλια και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Με βάση τον Εθνικό Εμβολιασμό, θα υλοποιηθεί κανονικά η εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού μέσω των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα με ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας των Περιφερειών.

Ο κ Ξανθός τόνισε ότι – σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) – η Ελλάδα δεν θεωρείται χώρα ενδημική σε ό,τι αφορά τη φυματίωση, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων ετησίως.

Τα κρούσματα αυτά αφορούν ειδικούς πληθυσμούς, όπως έγκλειστους σε σωφρονιστικά ιδρύματα χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, Ρομά και μετανάστες από χώρες με υψηλά ποσοστά νοσούντων από φυματίωση στο γενικό πληθυσμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ