Για πλήρη αναδιοργάνωση και «ηθικοποίηση» του συστήματος Υγείας δεσμεύτηκε ο Αν. Ξανθός

Με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να δεσμεύεται για την πλήρη αναδιοργάνωση και «ηθικοποίηση» του συστήματος υγείας ώστε «επιτέλους να σταθεί όρθιο», να αποδέχεται την κριτική περί αδυναμιών αλλά όχι και κείνη για έλλειψη σχεδιασμού στον τομέα της Υγείας, και το Ποτάμι να παρουσιάζει τις «δέκα πληγές της δημόσιας Υγείας», ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση σχετικής επερώτησης του Ποταμιού.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι μεν ο συγκεκριμένος χώρος προσφέρεται για δικαιολογημένη κριτική προς την κυβέρνηση, απέκρουσε όμως την σφοδρή κριτική εκ μέρους των βουλευτών του Ποταμιού περί άβουλης ηγεσίας που παρακολουθεί απλώς επί ένα έτος τα τεκταινόμενα και λειτουργεί εμβαλωματικά, αντιπαραβάλλοντας την έκθεση ειδικού εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, ο οποίος κάνει ιδιαίτερη μνεία στην διάθεση πρόσθετων κονδυλίων για την δημόσια υγειονομική περίθαλψη στον προϋπολογισμό και στην επιθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει καθολικά ένα σχέδιο για την βελτίωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας.

Ο κ. Ξανθός, υπεραμύνθηκε της ανάγκης για διοικητική αναδιοργάνωση του συστήματος, εκφράζοντας τη βούληση να καταθέσει ένα σχέδιο που θα απολαμβάνει της συναίνεσης ώστε να εφαρμοστούν αξιόπιστοι θεσμοί. «Όμως και τα πρόσωπα παίζουν ρόλο όπως ο συμβολισμός που φέρουν», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι διοικητικό το θέμα, παρά η ουσία βρίσκεται στο ότι δεν αντιμετωπίστηκε διαχρονικά ο σκληρός πυρήνας των προβλημάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ