Παράδοση δύο μονάδων βασικής φροντίδας υγείας από τον Ισπανικό στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπεγράφη, ανάμεσα στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και την υπεύθυνη του κλιμακίου του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού (που δραστηριοποιείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και συμπαρίσταται με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό στο έργο του Ε.Ε.Σ.) κα Raquel Bernedo Pardal, η επίσημη παράδοση στον Ε.Ε.Σ. των δύο μονάδων παροχής βασικής φροντίδας υγείας, οι οποίες λειτουργούν στα νησιά της Σάμου και της Χίου υπό την εποπτεία του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού.
Οι μονάδες αυτές ήταν στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος είχε παράσχει και τον απαραίτητο τεχνικό ιατρονοσηλευτικό εξοπλισμό. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αρχικά στελέχωνε τις συγκεκριμένες μονάδες υγείας με επαγγελματίες νοσηλευτές και υποστήριζε τη λειτουργία τους με εθελοντές του από τα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα. Εφεξής, οι δύο μονάδες περνούν στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Ε.Ε.Σ., και συνεπώς το σύνολο των ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών θα παρέχεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός, όπως και άλλοι Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού ξένων κρατών (λ.χ. της Νορβηγίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Αγγλίας κ.α.), από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η προσφυγική κρίση, στάθηκαν στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μέσω της υπογραφής διμερών συμφωνιών ενίσχυσαν την ανθρωπιστική παρέμβαση του Ε.Ε.Σ. στο πεδίο, διαθέτοντας πολύτιμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ