Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης: να ενταθεί η επικοινωνία της φαρμακοβιομηχανίας με την πολιτεία

«Μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να μην περιχαρακωνόμαστε, αλλά να τονώνουμε την επαφή και να ενισχύουμε τους διαύλους της επικοινωνίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης, κατά την ομιλία του στην κοπή πίτας του ΣΦΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι «έστω και τώρα η Πολιτεία θα «στρίψει το τιμόνι» και θα δώσει επιτέλους προτεραιότητα στις αυτονόητες αλλαγές για ένα πραγματικά βιώσιμο και δίκαιο σύστημα υγείας, το οποίο δεν θα βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Και πρόσθεσε ότι είναι βέβαιο ότι σε μια τέτοια σοβαρή εθνική προσπάθεια ο κλάδος του φαρμάκου θα είναι στο πλευρό της.

Ο κ. Αποστολίδης έκανε λόγο για τα τεράστια χρέη του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές εταιρίες που έχουν ξεπεράσει το €1,350 δισ. και χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή τους, για την αύξηση κατά 45%, του clawback και των rebates, για τα νέα σκληρά μέτρα που δημιουργούν επικίνδυνη ασφυξία στην αγορά, για την ακραία αποθάρρυνση επενδυτικών κινήσεων, καθώς και τις ακραίες συνθήκες των capital controls που δοκίμασαν τις αντοχές των εταιριών.

Τόνισε ότι το 2016 να μπουν οι βάσεις ενός «Στρατηγικού Σχεδίου» με την συνεργασία πολιτείας και φορέων, με ενίσχυση των πολιτικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη της Έρευνας και της Καινοτομίας, μέσα από τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, μέσα από την αλλαγή της νοοτροπίας ώστε να τριπλασιαστούν οι εισροές κονδυλίων για Κλινικές Μελέτες. Με την εφαρμογή των απαιτούμενων διαρθρωτικών μέτρων για έλεγχο δαπάνης και όγκου, προς όφελος των ασθενών, αλλά και με τη σύμπραξη όλων για καθολική και απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ