Σήμα κινδύνου από τους νοσηλευτές στο Δαφνί: Ξεπερνούν το 60% οι ελλείψεις σε προσωπικό – Λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας

Την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου, το οποίο πάσχει από υποστελέχωση σε νοσηλευτές, σε επίπεδο που ξεπερνά το 60% των αναγκών, ζητά σε επιστολή προς τον διοικητή του Ψυχιατρείου αλλά και των επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ, ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών νοσοκομείων των ΕΣΥ Ν. Αττικής (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ).

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων – ΕΣΥ Ν. Αττικής, σχετικά με τη στελέχωση από Νοσηλευτές στο ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ» επισημαίνει τα εξής:

Οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων, σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες προσλήψεις, έχουν οδηγήσει στην υποστελέχωση από Νοσηλευτές στο ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ», σε επίπεδο που ξεπερνά το 60% των αναγκών.

Οι εξωνοσοκομειακές και ενδονοσοκομειακές δομές, λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας και τίθεται σε συνεχή κίνδυνο η ζωή τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών και δυστυχώς, τα τραγικά περιστατικά επαναλαμβάνονται.

Τα συμπτώματα επαγγελματικής εξάντλησης (Burn out), του εξουθενωμένου νοσηλευτικού προσωπικού είναι εμφανή. Οι περισσότεροι έχουν να λαμβάνουν δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και αρκετοί δεν έχουν καταφέρει να κάνουν χρήση της κανονικής άδειας, του προηγούμενου έτους, λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο λόγω της υπερπλήρωσης των διαθέσιμων κλινών, που ξεπερνά στα περισσότερα τμήματα το 150%, αλλά και της ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων στους Νοσηλευτές (αιμοληψίες, συνταγογράφηση, φύλαξη ασθενών, προετοιμασία-σερβίρισμα φαγητού κλπ.).

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού Νοσηλευτών, ικανό για την κάλυψη όλων των βαρδιών, σε όλες τις δομές του νοσοκομείου, συμπεριλαμβάνοντας και τον απαιτούμενο επιπλέον αριθμό, για τη χορήγηση των προβλεπόμενων αδειών και των ημερών ανάπαυσης της εβδομάδας (ρεπό), καθώς επίσης και την απαλλαγή τους από την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ