Χωρίς σύριγγες τα μεγάλα νοσοκομεία – Τραγικές οι ελλείψεις σε βασικό υγειονομικό υλικό

Τις τραγικές ελλείψεις ακόμη και σε βασικό υγειονομικό υλικό, όπως οι σύριγγες, καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Παπανικολάου, νευροχειρουργό στο Κρατικό της Νίκαιας, οι ελλείψεις παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες, λόγω εμπλοκής με το «Παρατηρητήριο Τιμών», το οποίο προβλέπει πως αν προσφερθεί ένα είδος με κάποια τιμή κάποτε σε κάποιο νοσοκομείο, τότε η τιμή αυτή κλειδώνει ως «ανώτατη» για πάντα και για όλα τα νοσοκομεία.

Αποτέλεσμα αυτής της διάταξης είναι οι μεσάζοντες να κάνουν «καρτέλ» στις προσφορές και να συνεχίζονται οι υπερτιμολογήσεις.

Αντίθετα, σε ότι αφορά στα φτηνά υλικά όπως οι σύριγγες, επειδή κάποιος πρόσφερε σε κάποιο νοσοκομείο με πολύ χαμηλή τιμή, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) απαγορεύει την απευθείας προμήθεια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μην μπορούν να προμηθευτούν σύριγγες, καθώς κανένας προμηθευτής δε δίνει με την τιμή του Παρατηρητηρίου.

Ο κ. Παπανικολάου εγκαλεί την πρόεδρο της ΕΠΥ Αναστασία–Πετρούλα Σαρτζετάκη για έγγραφο που απέστειλε προς τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το οποίο οι προμήθειες θα γίνονται βάσει της πιο χαμηλής τιμής που έχει καταγραφεί στο Παρατηρητήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ