Πόσες θερμίδες έχει ο καφές σου;

Ομολογουμένως, ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα, σε παγκόσμια κλίμακα. Ο λόγος για τον καφέ που προσαρμόζεται σε κάθε γούστο και προτίμηση. Ας δούμε βάση του τι καφέ καταναλώνεις και τις θερμίδες που περιέχει, ειδικά σήμερα που είναι Σάββατο και θα πας σίγουρα για ένα καφεδάκι!

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως ο σκέτος καφές θεωρείται υγιεινός και έχει ελάχιστες θερμίδες όμως με τις διάφορες προσθήκες ενδέχεται να φτάσει έως και τις 500 θερμίδες.
Δείτε παρακάτω πόσες περίπου θερμίδες έχει μια κούπα καφέ.
Καφές φίλτρου, σκέτος

Μια κούπα (περίπου 240 ml) καφέ φίλτρου χωρίς ζάχαρη έχει μόλις 2 θερμίδες και καθόλου λιπαρά.

Ένα εσπρεσάκι

(περίπου 60 ml) έχει 5 θερμίδες.
Καπουτσίνο

Οι θερμίδες του καπουτσίνο καθορίζονται με βάση το γάλα που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον εσπρέσο. Εάν χρησιμοποιείται πλήρες γάλα, στις 5-10 θερμίδες του εσπρέσο προστίθενται ακόμη (ανά κούπα 360 ml) 110 θερμίδες, εάν χρησιμοποιείται γάλα με 0% λιπαρά οι συνολικές θερμίδες του καπουτσίνο είναι 75, ενώ ο καπουτσίνο με γάλα σόγιας έχει 64 θερμίδες.
Latte

Το κλασικό ιταλικό latte φτιάχνεται με δύο δόσεις εσπρέσο, ζεστό γάλα και λίγο αφρόγαλα. Οι περισσότερες θερμίδες του ροφήματος προέρχονται φυσικά από το γάλα που περιέχει. Όπως και στην περίπτωση του καπουτσίνο, οι συνολικές θερμίδες εξαρτώνται από το είδος του γάλακτος και κυμαίνονται από 120 έως 200. Προτιμήστε το γάλα με 0% λιπαρά, με χαμηλά λιπαρά ή με γάλα σόγιας για να κρατήσετε χαμηλά τις θερμίδες.
Extras

– σαντιγί: 52 θερμίδες
– ζάχαρη: 49 θερμίδες
– γάλα με 0% λιπαρά: 5 θερμίδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ