Ναι στην άνοιξη… Όχι στις αλλεργίες

Η Άνοιξη μπήκε και οι αλλεργίες καραδοκούν…

Δες μερικές απλές συμβουλές για να αισθάνεσαι καλύτερα. Γρήγορες και πρακτικές συμβουλές για να ελέγξεις τις αλλεργιογόνες αιτίες στο σπίτι σου και να μειώσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα τους:

Δημιούργησε ένα “δίχτυ προστασίας” κατά την διάρκεια του ύπνου. Αγόρασε ένα κάλυμμα για το στρώμα σου. Προτίμησε υποαλλεργικές μαξιλαροθήκες και σεντόνια. Φρόντισε να αλλάζεις σεντόνια κάθε εβδομάδα, πλένοντας τα σε καυτό νερό για να εξοντώσεις κάθε κόκκο σκόνης και να δημιουργήσεις ένα τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε τι που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την αλλεργία σου και να ταράξει τον ύπνο.

Χρησιμοποίησε ειδικά φίλτρα σε ηλεκτρικές σκούπες και air condition. Είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένα ειδικά φίλτρα που θα συγκρατήσουν τον παραμικρό κόκκο σκόνης ή γύρης που θα μπορούσε να “μολύνει” την ατμόσφαιρα.

Προτίμησε ένα μίνιμαλ ντεκόρ. Αν συνήθιζες να γεμίζεις τον χώρο σου με κουκλάκια, αρκουδάκια και άλλα μικρά και μεγάλα souvenir πρώην και νυν ρομάντζων, καλό θα ήταν να αρχίσεις να τα ξεφορτώνεσαι. Ιδίως αν είσαι αλλεργική στην σκόνη τα κουκλάκια είναι σαν σφουγγάρι συσσώρευσης διάφορων σωματιδίων.

Πέτα την υγρασία από το παράθυρο. Ο υγρός καιρός της άνοιξης δεν θα σε βοηθήσει καθόλου με την αλλεργία. Υπάρχουν οικιακές συσκευές που θα ρυθμίσουν την υγρασία στον εσωτερικό χώρο. Ο υγρός αέρας εσωκλείει πιο εύκολα διάφορα μικροαντικείμενα, ύποπτα για μια σειρά αλλεργιών.

Γίνε επαγγελματίας στο καθάρισμα. Όταν κάνεις φασίνα, καλό είναι να φοράς μάσκα. Το καθάρισμα ανασηκώνει σκόνη που δεν θες σε καμία περίπτωση να εισπνεύσεις. Καλό θα ήταν να μείνεις έξω από τον χώρο που συμμάζεψες για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Κράτα τη γύρη εκεί που ανήκει… στην εξοχή. Είναι δύσκολο να αποφύγεις τους εκατομμύρια κόκκους γύρης που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Μια καλή ιδέα θα ήταν να αλλάξεις ρούχα αμέσως μόλις μπεις στο σπίτι και να λούσεις τα μαλλιά σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ