Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, έξω από το υπ. Υγείας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ζητεί το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, που αύριο, Πέμπτη, στις 14.00, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Το σωματείο ασκεί επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας, και απευθύνει κάλεσμα κινητοποίησης προς όλους τους εργολαβικούς εργάτες και όλα τα σωματεία υγειονομικών, ζητώντας πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, μετά την ψήφιση του παράλληλου προγράμματος, δύνανται πλέον να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στον καθαρισμό των εν λόγω κτιρίων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Με δεύτερη εγκύκλιο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με ιδιώτες και για τη φύλαξη όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

Οι συμβάσεις αυτές μπορούν να είναι είτε ατομικές, είτε εταιρικές και η αποκλειστική αρμοδιότητα για τη σύναψή τους (καθαριότητα, φύλαξη) ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο ή στη Διοίκηση του Φορέα.

Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί και στις υπηρεσίες σίτισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ