Οι Σουηδοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν την παιδοφιλία

Λύση στο πρόβλημα της παιδοφιλίας που μαστίζει τη σημερινή κοινωνία ισχυρίζονται πως βρήκαν επιστήμονες από τη Σουηδία, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη σχετική έρευνα με δοκιμές σε 60 άντρες που παρουσίασαν τάσεις παιδοφιλίας και όταν το διαπίστωσαν ζήτησαν βοήθεια από γιατρό.

Η κλινική έρευνα περιλαμβάνει τον εμβολιασμό με ένα φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στους μισούς από τους συμμετέχοντες στην έρευνα θα χορηγηθεί το φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη, ενώ στους άλλους μισούς ψευδοφάρμακο.

«Ο στόχος είναι να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα προληπτικής θεραπείας σε άντρες με παιδοφιλικές διαταραχές, το οποίο θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και ανεκτό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποτρέψουμε τυχόν σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, ψυχίατρος Christoffer Rahm.

Οι επιστήμονες ελπίζουν το φάρμακο να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης των συμμετεχόντων, καθώς ο Rahm τόνισε πως: «Η τεστοστερόνη εμπλέκεται σε αρκετούς παράγοντες που οδηγούν στην σεξουαλική κακοποίηση, όπως σεξουαλικός ερεθισμός και χαμηλή αυτό-συγκράτηση. Ως τώρα η περισσότερη προσοχή έχει δοθεί στο πως θα τιμωρηθούν οι παιδόφιλοι από την αστυνομία. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, τα παιδιά έχουν ήδη κακοποιηθεί. Με αυτή την έρευνα, θέλω να μετατοπίσω την προσοχή στο να αποτραπούν οι σεξουαλικές κακοποιήσεις εξ αρχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ