Απίστευτο! 3 απλές διατροφικές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να… αδυνατίσεις για πάντα!

Μήπως σας φαίνονται γνώριμα τα παρακάτω;

– Ακολουθώ όλους τους κανόνες, αλλά ακόμα δεν μπορώ να χάσω βάρος

– Μεγαλώνω και ο μεταβολισμός μου γίνεται πιο ασθενής

– Είναι γενετικό! Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω

– Ίσως θα πρέπει να αποδεχθώ ότι έχω παραπάνω κιλά και να εγκαταλείψω τα παλιά ρούχα που δεν μου κάνουν

– Οι διατροφικές τακτικές που δουλεύουν για τους άλλους δεν φαίνεται να βοηθάνε εμένα

– Χάνω 5 κιλά και στη συνέχεια παίρνω 7!

 

Αυτά είναι πολύ κοινά σχόλια και ερωτήσεις που αφορούν ανθρώπους που κάνουν δίαιτα. Συνήθως βλέπουν τις προσπάθειες να πέφτουν στο κενό και απογοητεύονται.

Δυστυχώς, όπως και οι περισσότεροι, αγνοούν ένα σημαντικό μυστικό!

Ο λόγος που δεν μπορούν να χάσουν βάρος είναι γιατί ότι οι ορμόνες τους… τρελάθηκαν!

Όταν πρόκειται για τις γυναίκες και το βάρος, οι ορμόνες μπορούν να κάνουν την απώλεια βάρους δύσκολη (αν όχι αδύνατη!) Όταν βρίσκονται εκτός ισορροπίας.

Εδώ είναι οι κορυφαίες 3 ορμόνες που είναι οι πλέον πιθανοί ένοχοι για την δυσκολία σας με την απώλεια βάρους. Δείτε πώς μπορείτε να αρχίσετε να τις επαναφέρετε.

 1. Τα οιστρογόνα

Τα οιστρογόνα είναι η γυναικεία ορμόνη που δίνει στις γυναίκες το στήθος και τα ισχία, και λιπαίνουν τις αρθρώσεις. Οι άντρες έχουν επίσης, αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες διατρέχουν κίνδυνο υπερφόρτωσης των οιστρογόνων, που σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει μεγάλο πλεόνασμα από αυτά.

Για να μειώσετε τα επίπεδα των οιστρογόνων σας και να σας καταφέρετε να χάσετε βάρος, φάτε ένα κιλό λαχανικών ανά ημέρα. Οι φυτικές ίνες από τα λαχανικά θα σας βοηθήσει στην αποβολή των οιστρογόνων, έτσι ώστε να μην κατακρατούνται στο σώμα σας, δημιουργώντας προβλήματα.

Στόχος είναι η ημερήσια πρόσληψη 35 – 45 γραμμαρίων φυτικών ινών για τις γυναίκες, (ή 40-50 γραμμάρια την ημέρα για τους άνδρες), με σταδιακή αύξηση της πρόσληψης των φυτικών ινών (σε βήματα των 5 γραμμαρίων κάθε μέρα) για να φτάσετε στο στόχο στο στόχο χωρίς να έχετε αέρια ή φούσκωμα.

 2. Η ινσουλίνη

Μεγάλος αριθμός παχύσαρκων έχει κάποια μορφή Διαβητοπαχυσαρκίας, η οποία είναι ο διαβήτης μαζί με παχυσαρκία. Όταν είστε υπέρβαροι ή είστε κοκαλιάριδες με λίπος (κανονικό βάρος, αλλά πάρα πολύ λίπος), η ινσουλίνη ξεφεύγει από την ισορροπημένη κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μεγάλες αυξομειώσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να αποθηκεύετε λίπος, επειδή ο ρυθμιστής σακχάρου στο αίμα σας (η ινσουλίνη) έχει διαταραχθεί.

Ένας εύκολος τρόπος για να επαναφέρετε την ινσουλίνη σε ισορροπημένη κατάσταση είναι να πίνετε νερό με μηλόξυδο (ή μηλίτη). Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο κουταλιών της σούπας μηλόξυδο πριν από ένα γεύμα υψηλό σε υδατάνθρακες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Στην πραγματικότητα, το μυλόξυδο μπορεί να έχει τόσο καλά αποτελέσματα, όσο και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στον καθορισμό και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας.

 3. Η κορτιζόλη

Παράγετε κορτιζόλη ως αντίδραση στο στρες! Διαρκώς βρίσκετε σε κατάσταση στρες, συνεπώς όλες αυτές οι ορμόνες του στρες διαλύουν τον οργανισμό με την πάροδο του χρόνου, και να σας κάνουν να αποθηκεύετε λίπος – ειδικά στην περιοχή της κοιλιά. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης επίσης συνδέονται με την κατάθλιψη, τον εθισμός σε τροφές, και τη λαχτάρα για ζάχαρη και γλυκά. Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα; Παχαίνετε!

Για να επαναφέρετε την κορτιζόλη σας, πρέπει να περιορίσετε (ή ακόμη και να διακόψετε) την πρόσληψη καφεΐνης. Μετά από τις 3 πρώτες ημέρες που χρειάζονται για να καθαρίσει ο οργανισμός από την καφεΐνη, παρατηρήστε πώς βελτιώνονται ο ύπνος και τα επίπεδα άγχους!

Η κατανόηση του γεγονότος ότι η μόνιμη απώλεια βάρους επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα της ορμονικής ισορροπίας, θα βοηθήσει στο να βάλετε τους σωστούς στόχους και να πετύχετε το στόχο σας!

Όταν ακολουθείτε το σωστό πρόγραμμα, είναι δυνατόν να χάσετε το βάρος με το οποίο έχετε επιβαρυνθεί τόσα χρόνια – και να το κρατήσετε μακριά για πάντα!

Φάτε λαχανικά, πιείτε νερό με μηλόξυδο, κόψτε την καφεΐνη και… αποχαιρετήστε τα περιττά κιλά μια για πάντα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ