Τραγικό ιατρικό λάθος: Νεκρό νεογέννητο αγοράκι στο οποίο έδωσαν «αέριο γέλιου» αντί για οξυγόνο

Απίστευτη θλίψη και οργή προξενεί η ιστορία ενός βρέφους στην Αυστραλία, το οποίο έχασε τη ζωή του, καθώς οι γιατροί, στη διάρκεια μιας εγχείρησης, του έδωσαν αέριο γέλιου, αντί για οξυγόνο.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Bankstown-Lidcombe στο νοτιοδυτικό Σίδνεϋ, με το νεογέννητο αγοράκι να καταλήγει από ανθρώπινο λάθος στη διάρκεια μιας εγχείρησης ρουτίνας στις 13 Ιουλίου.

Η Sonya Ghanem, η μητέρα του νεογέννητου παιδιού, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Ζήτησα να τον δω. Μόνο που τον κοίταζα έτρεμα. “Γιε μου, ξύπνα” ήθελα να του πω. “Ξύπνα, ξύπνα. Τι σου έκαναν;”. Βγήκα από το νοσοκομείο με άδεια χέρια. Γύρισα σπίτι χωρίς το μωρό μου».

Σημειώνεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το αυστραλιανό κανάλι Channel 9, παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα στο ίδιο νοσοκομείο, τον Ιανουάριο του 2014, όταν είχε δοθεί σε ένα παιδί υποξείδιο του αζώτου (αέριο γέλιου) αντί για οξυγόνο κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, αφήνοντάς το σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραγικά περιστατικά οφείλονται στο γεγονός ότι τα μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί εξαρχής λανθασμένα από μια ιδιωτική εταιρεία φυσικού αερίου (την BOC Limited) που προμήθευε το νοσοκομείο με τις φιάλες οξυγόνου.

Ήδη έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την BOC Ltd ,η οποία σε δημόσια δήλωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Υγείας της Νέας Ουαλίας, Jillian Skinner, είπε πως νιώθει «βαθιά θλίψη για το τραγικό λάθος» και διέταξε σχετική έρευνα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ