Ζάκυνθος: Στο νοσοκομείο με τύφλωση & οξεία νεφρική ανεπάρκεια 20χρονη που κατανάλωσε νοθευμένα ποτά

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο νοσηλεύεται μία 20χρονη Αγγλίδα, η οποία μεταφέρθηκε εκεί από τη Ζάκυνθο με απώλεια όρασης και οξεία νεφρική ανεπάρκεια μετά από μια βραδιά διασκέδασης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το patrastimes.gr, η νεαρή κοπέλα φαίνεται ότι κατανάλωσε ποτά – «μπόμπες» σε πάρτι που πήγε με φίλους της, και ενώ την επόμενη ημέρα ήταν καλά, αφού κοιμήθηκε για δύο συνεχόμενα 24ωρα, ξύπνησε χωρίς να βλέπει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας, Χαράλαμπο Γώγο, η μεθυλική αλκοόλη – μεθανόλη είναι γνωστή ουσία που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.

Η άτυχη κοπέλα, εκτός από την τύφλωση, εμφάνισε και οξεία νεφρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στη Νεφρολογική Κλινική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η 20χρονη θα ξεπεράσει το πρόβλημα της νεφρικής ανεπάρκειας, άγνωστο, όμως, είναι αν καταφέρει να ξαναδεί.

Στο πλευρό της νεαρής Αγγλίδας βρίσκονται οι γονείς της, που ήρθαν από το Λονδίνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό στη χώρα μας, καθώς η μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να νοθεύουν τα ποτά, έχει υψηλή τοξικότητα και επηρεάζει το οπτικό νεύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ