«Καραβάνι Υγείας» εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία κατευθύνεται στο υπ. Υγείας (εικόνες-video)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας, με επικεφαλής το «Καραβάνι της Υγείας». Η πορεία ξεκίνησε από το πάρκινγκ του ΕΚΑΒ και οι  εργαζόμενοι μετέβησαν στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς», «Ερυθρός Σταυρός», «Παίδων», «Ιπποκράτειο», «Αλεξάνδρας», «Σωτηρία», «Αρεταίειο», «ΝΙΜΤΣ» «Ευαγγελισμός», ενώ θα καταλήξουν στο Υπουργείο Υγείας, όπου και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα και απαιτούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε να βελτιωθούν οι παροχές υγείας.

https://www.youtube.com/watch?v=8HnWLCMMw5U

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων». Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ».

061016-poreia-ugeia-1

061016-poreia-ugeia-4

061016-poreia-ugeia-3

061016-poreia-ugeia-2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ