Σύσκεψη στο υπ. Δικαιοσύνης για την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα όρασης στις τραπεζικές συναλλαγές

Η πρόσβαση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στις τραπεζικές συναλλαγές, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ο Πρόεδρος και εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ο Νομικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθώς και εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που συναντούν οι πολίτες με προβλήματα όρασης στις καθημερινές συναλλαγές τους.

Όπως επεσήμαναν τα μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, οι τράπεζες ζητούν από τους τυφλούς να συνοδεύονται από δύο άτομα ως μάρτυρες στις συναλλαγές τους, προκαλώντας τεράστια πρακτικά προβλήματα ενώ, όπως προτείνει η Ομοσπονδία, θα μπορούσε η ανάγκη παρουσίας μαρτύρων να καλυφθεί από τραπεζικούς υπαλλήλους.

Ακόμη, επεσήμαναν πως απορρίπτονται αιτήματά τους για χορήγηση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί κυβερνητική πολιτική η διεύρυνση της χρήσης καρτών από τους φορολογούμενους.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, εξέφρασε την επιθυμία του υπουργείου να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά, και κάλεσε τους φορείς να συνεργαστούν για τον σκοπό αυτόν.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν από κοινού τρόπους επίλυσης και να τους καταθέσουν στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ