Συμβολικός αποκλεισμός του Μαξίμου από παραπληγικούς – Στις 24 του μήνα θα τους δει ο Τσίπρας

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησαν, το πρωί της Πέμπτης, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ζητώντας να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις τους και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας.

Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου προσερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του τάχθηκε στο πλευρό των παραπληγικών και ζήτησε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.

«Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Τετραπληγικών μας συνδέουν κοινοί αγώνες από τη δεκαετία του ’70 όταν ξεκινήσαμε τις μεγάλες πορείες για το δικαίωμα των δυνητικά αναπήρων να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και να διεκδικούν κοινωνικά δικαιώματα τα οποία οφείλει κάθε φορά η Πολιτεία με κατανόηση να αντιμετωπίζει», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχει σήμερα μια ακόμα κινητοποίηση και χαίρομαι που δεν είναι από τους ανθρώπους που παραιτούνται εύκολα. Παρά τις δυσκολίες, διεκδικούν τα δικαιώματά τους καλώς πράττουν. Και η κυβέρνηση πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των παραπληγικών άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο, ακόμα και έχοντας μπροστά της την οποιαδήποτε πίεση των θεσμών. Δηλαδή, να επιλυθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Εν τω μεταξύ, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, σήμερα (13/10) ενημερώθηκαν ότι θα δουν ξανά την κυβερνητική εκπρόσωπο. Τελικά κατά πληροφορίες, κλείστηκε ραντεβού που θα έχουν με τον πρωθυπουργό στις 24 Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ