Η ευτυχία είναι μεταδοτική! Ευτυχείτε και κάντε τον κόσμο καλύτερο..!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το τμήμα Στατιστικής Ιατρικής και διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η ευτυχία είναι μεταδοτική.

Πρόκειται για μια πολύ καλή είδηση, ιδιαίτερα για τους φίλους, τους γείτονες, και τους συζύγους ευτυχισμένων ανθρώπων.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όταν ένα άτομο είναι ευτυχισμένο, ένας φίλος που ζει κοντά του έχει 25% περισσότερες πιθανότητες να γίνει πολύ ευτυχισμένος.

Η σύζυγος του ευτυχισμένου ανθρώπου έχει 8% αυξημένη πιθανότητα ευτυχίας, και οι γείτονες της διπλανής πόρτας έχουν 34%!!!

Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο…

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια ανασκόπηση άλλων μελετών, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης Framingham Heart Study.

Κατά την ανάλυση τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όχι μόνο ορισμένες σχέσεις επηρεάζονται περισσότερο από την ευτυχία, αλλά προτείνουν και μια θεωρία που ονομάζεται «κοινωνική θεωρία της μετάδοσης” ή “τρεις βαθμοί επιρροής”

Εδώ είναι που τα αποτελέσματα της μελέτης γίνονται συναρπαστικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας «Η καθημερινή αλληλεπιδράση που έχουμε με τους άλλους ανθρώπους είναι σίγουρα μεταδοτική, από την άποψη της ευτυχίας.˝

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, το αποτέλεσμα υπερβαίνει κατά πολύ τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε άμεση επαφή. Όταν ένα άτομο είναι ευτυχισμένο, το αποτέλεσμα της ευτυχίας του μπορεί να μεταδοθεί σε βάθος τριών επιπέδων, που περιλαμβάνει τους φίλους των φίλων.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις απαντήσεις των ανθρώπων σε ερωτήσεις όπως: «Πόσο συχνά κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας θα έλεγες: « Μου άρεσε η ζωή;” ή “ Ένιωθα αισιόδοξος για το μέλλον; »

Φυσικά, η ευτυχία μπορεί να έρθει σε κύματα και, ως εκ τούτου, υπάρχουν προκλήσεις που συνδέονται με τη μελέτη της ευτυχίας.

Αλλά, αν σκεφτεί κανείς την πεποίθηση ότι υπάρχουν μόνο 6 βαθμοί διαχωρισμού για τη σύνδεση των ανθρώπων και ότι μπορούμε να επηρεάσουμε τους 3 βαθμούς με την ευτυχία μας, είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόκληση…

Αν κάνουμε μια προσπάθεια να είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι, τότε μπορούμε να έχουμε μια βαθιά επίδραση στους γύρω μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ