Βιταμίνη C: Το θαύμα της φύσης

Παρά τα νέα δραστικά συστατικά που ανακαλύπτει συνεχώς η κοσμετολογία, η βιταμίνη C εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα στον τομέα της αντιγήρανσης. Ωστόσο, νέες μελέτες της προσθέτουν έξτρα πλεονεκτήματα. Τελικά, τι ακριβώς συμβαίνει με τη βιταμίνη C;

Η βιταμίνη με τα πολλά ονόματα

Ψάχνουμε μια καλλυντική σύνθεση με βιταμίνη C; Ένας τρόπος για να διαπιστώσουμε ότι την περιέχει είναι να ελέγξουμε την ετικέτα με τα συστατικά της, όπου δεν είναι απαραίτητο ότι θα αναγράφεται ως βιταμίνη C. Όλες αυτές οι μορφές βιταμίνης C έχουν αποδειχθεί πιο σταθερές, άρα και αποτελεσματικές στις καλλυντικές συνθέσεις. Άλλες ονομασίες και μορφές της που χρησιμοποιούνται συνήθως στα καλλυντικά είναι: ascorbic acid, L-ascorbic acid, ascorbyl palmitate, sodium ascorbyl phosphate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate και magnesium ascorbyl phosphate. Όπως όλα τα αντιοξειδωτικά, έτσι και η βιταμίνη C είναι ευάλωτη στο φως και τον αέρα. Άρα, επιλέγουμε καλλυντικά με σκούρες και αεροστεγείς συσκευασίες. Αφού τις ανοίξουμε, τις κρατάμε σε σκιερό και στεγνό περιβάλλον.

Τα οφέλη της στο δέρμα:

  1. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου
  2. Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  3. Αναστρέφει τη διαδικασία της φωτογήρανσης
  4. Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, άρα και τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων
  5. Δυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και καταπολεμά τις ευρυαγγείες
  6. Αυξάνει τη φωτεινότητα του δέρματος
  7. Καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και τις δυσχρωμίες
  8. Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία
  9. Απομακρύνει τα κατεστραμμένα κύτταρα και προλαμβάνει την καταστροφή νέων

Για φωτεινή επιδερμίδα

Όταν η βιταμίνη C συνδυάζεται με το γλυκολικό οξύ και τους απολεπιστικούς κόκκους, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Κι αυτό γιατί απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και η βιταμίνη C εισχωρεί σε μεγαλύτερο βάθος στην επιδερμίδα.

Τρώγοντας έρχεται… η ομορφιά

Εκτός από την καλλυντική θεραπεία με την τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C, ενισχύουμε την καθημερινή διατροφή μας με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C – κάτι που επιβάλλεται, ιδίως αν είμαστε καπνιστές, γιατί το τσιγάρο μειώνει τα επίπεδά της στον οργανισμό.

Οι πιο πλούσιες τροφές σε περιεκτικότητα αυτής της ουσίας είναι οι εξής: Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, μούρα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, μάνγκο, σπανάκι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές, όσπρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ