Ολονύχτια διαμαρτυρία νοσηλευτών έξω από το υπ. Υγείας

Σε ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά τη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Υγείας, και με ώρα έναρξης τις 19:00μμ, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), με βασικό αίτημά της να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΟΝΟΠ, μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οι νοσηλευτές καλούν «την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως την καθ’ ύλη αρμόδια, να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό».

Παράλληλα, η ΠΑΣΟΝΟΠ διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών/νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, πανεπιστημιακού επιπέδου νοσηλευτική εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ