Νινίδα στα μωρά; Μην ανησυχείτε μανούλες

Λευκά, μικρά σπυράκια στο κεφαλάκι και στα βλέφαρα του μωρού; Δε υπάρχει λόγος ανησυχίας, νινίδα λέγεται και είναι συχνό φαινόμενο στα μωράκια από τον πρώτο μήνα της ζωής του μέχρι τον έκτο. Η νινίδα έχει και επιστημονικό όρο και ονομάζεται σπερματορροϊκή  δερματίτιδα.

Η νινίδα μοιάζει με λέπια και εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στο κεφαλάκι του μωρού. Η αντιμετώπισή της είναι εύκολη αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή να μην ξυστεί κατά λάθος το μωράκι και προκληθεί φλεγμονή.

Αντιμετώπιση
Αυτό που μπορείτε να κάνετε σαν μανούλες είναι να το λούζετε με ένα μαλακό σαμπουάν, να κάνετε απαλό μασαζάκι και στο τέλος να το ξεβγάλετε με προσοχή. Μην μείνουν υπολείμματα σαμπουάν γιατί θα είναι χειρότερο. Με μια χτένα θα βουρτσίσετε το κεφαλάκι του απαλά ώστε να απομακρυνθούν τυχόν νεκρά κύτταρα.
Αν δείτε ότι επιμένουν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βρεφικό λαδάκι και να κάνετε μασάζ στο κεφάλι του μωρού σας για να μαλακώσουν και να πέσουν από μόνα τους.

Αν παρ’όλα αυτά δεν υπάρχει βελτίωση καλό είναι να επισκεφτείτε τον παιδίατρο σας και να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ