Χρήσιμα tips που βοηθούν στη γονιμότητα

Είναι ο καιρός που θέλετε να πείτε το περιβόητο «εγώ πότε θα γίνω μάνα;». Οι γυναίκες έρχονται στην κρίση της μητρότητας μετά από κάποια ηλικία και ψάχνουν τρόπους να αυξήσουν τη γονιμότητα τους ακολουθώντας κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Στη γονιμότητα παίζουν πολλά το ρόλο τους αν και το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η ηλικία.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις μέλλουσες μανούλες είναι:

Ελέγξτε το βάρος σας:
Σύμφωνα με έρευνες αλλά και από εμπειρίες οι γυναίκες που είναι στα δύο άκρα, δηλαδή μια υπέρβαρη γυναίκα και μια πολύ αδύνατη γυναίκα έχουν λιγότερες πιθανότητες σύλληψης από μια γυναίκα με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος. Φυσιολογικό θεωρείται το βάρος όσων ο δείκτης μάζας σώματος είναι μεταξύ 18,5 και 24,9. Για να βρείτε το δικό σας ΔΜΣ  διαιρέστε το βάρος σας (σε κιλά) με το τετράγωνο το ύψους (σε μέτρα). Για παράδειγμα, μια γυναίκα που έχει ύψος 1,65 και είναι 65 κιλά έχει ΔΜΣ 65: 1,65² = 23,8

Περιορίστε την καφεΐνη και το αλκοόλ:
Η υπερβολική κατανάλωση καφέ και αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την γυναικεία γονιμότητα, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Κόβετε μαχαίρι το κάπνισμα:
Το κάπνισμα μειώνει τη γονιμότητα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες και συγκεκριμένα ο καπνός στις γυναίκες επηρεάζει το πόσο «φιλικό» είναι το περιβάλλον της μήτρας στο γονιμοποιημένο ωάριο, γιατί μειώνει την αιμάτωση,  ενώ στους άντρες μειώνει την παραγωγή σπέρματος, επηρεάζει αρνητικά την κινητικότητά του  και προκαλεί φθορές στο DNA.

Κάντε σεξ στις γόνιμες μέρες:
Είναι σημαντικό οι γυναίκες να γνωρίζεται πότε είναι οι γόνιμες μέρες γιατί εκείνες τις ημέρες έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να «πιάσετε» ένα μωράκι. Αυτές οι μέρες από τους ειδικούς θεωρούνται οι τρεις ημέρες πριν την ωορρηξία.

Σωστή διατροφή:
Πολύ σημαντικό σε όλα, μα σε όλα, είναι η υγιεινή διατροφή. Καταναλώνοντας τα απαραίτητα τρόφιμα αυξάνετε τη γονιμότητα σας και φυσικά συνεχίζοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής μεταδίδεται και στο παιδί όλα αυτά που του είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή του.

Αυτές είναι γενικές συμβουλές και μπορεί να μην ταιριάζουν σε όλες ή σε όλους, το καλύτερο που έχετε να κάνετε γιατί το θέμα γονιμότητας, το οποίο είναι σοβαρό, είναι να έχετε έναν καλό γυναικολόγο ώστε να σας κατατοπίσει πλήρως.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ