Νινίδα στα μωρά – Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Η νινίδα είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα μωράκια από τον πρώτο μήνα της ζωής τους μέχρι τον έκτο μήνα.  Η νινίδα εμφανίζεται κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού, τα φρύδια και τα βλέφαρα. Στην ουσία είναι σμηγματάκι το οποίο ταλαιπωρεί το μωρό αφού ξύνεται συνεχώς και μπορεί να τραυματιστεί και μετά να τσούζει.

Η νινίδα ή αλλιώς με επιστημονικό όρο σμηγατορροϊκή δερματίτιδα είναι μια από τις πιο κοινές παθήσεις του βρεφικού δέρματος. Μοιάζει με παχιές, υπόλευκες, κίτρινες ή καφέ φολίδες, που θυμίζουν την πιτυρίδα, και εμφανίζονται στο τριχωτό της κεφαλής, τα φρύδια, τα βλέφαρα, γύρω από τη μύτη ή πίσω από τα αυτάκια του μωρού.  Η νινίδα πολλές φορές συνοδέυεται από κνησμό και μπορεί τα μωράκια να ξυστούν και μετά να τσούζουν.

Αντιμετώπιση

Για την αντιμετώπιση της νινίδας πρέπει οι μανούλες να λούζουν το μωρό με ένα απαλό σαμπουάν ή ακόμα και αγοράζοντας ειδικό σαμπουάν για τη νινίδα από κάποιο φαρμακείο, μετά το καθαρίζετε καλά και στη συνέχεια παίρνετε τη βούρτσα και το χτενίζετε ώστε να φύγουν σιγά σιγά τα νεκρά κύτταρα. Εάν επιμείνει μπορείτε με ένα ειδικό λαδάκι να του κάνετε μασάζ στο σημείο και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της.

Ένας παιδίατρος θα σας δώσει τη λύση και την κατάλληλη θεραπεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ