Οδηγίες για την αντηλιακή προστασία μας το καλοκαίρι

Όλοι μας τα καλοκαίρια καθόμαστε ανέμελοι στην παραλία για να αποκτήσουμε το μαύρισμα που επιθυμούμε, αγνοώντας ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακά για τη προστασία μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ήλιο. Αλλά τι γίνεται με το ρόλο της φροντίδας για μετά τον ήλιο; Και η περιποίηση στο σπίτι αντηλιακή προστασία θεωρείται. Παίρνει πολύ λιγότερη προσοχή – αλλά είναι σημαντικό για υγιές δέρμα, να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι περνώντας χρόνο στον ήλιο μπορεί να είναι σπουδαίο για την ευεξία σας. Αλλά αν το παρακάνουμε, μια πληθώρα από δερματικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν – από τις ρυτίδες και την πρόωρη γήρανση του δέρματος, μέχρι και υπέρχρωση.

Και ενώ χρησιμοποιώντας ένα ευρέως φάσματος αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας, δεν θα πρέπει να βασιζόμαστε σε αντηλιακά και μόνο για να δώσουμε στο δέρμα μας όλη την προστασία και τη φροντίδα που χρειάζεται από τον ήλιο.

Τα αντηλιακά λειτουργούν φιλτράροντας  την ακτινοβολία UV  με ένα φράγμα που απορροφά και / ή αντανακλά τις ακτίνες UV μακριά από το δέρμα .Όσο υψηλότερες είναι οι SPF και PA αξιολογήσεις, τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας που περνάει  κατευθείαν στο δέρμα μας.

Αλλά κανένα αντηλιακό δε  μπορεί να προσφέρει 100% προστασία από την ακτινοβολία UV. Και ότι περνάει στο δέρμα μας συσσωρεύεται και μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα αν μείνετε έξω στον  ήλιο για πάρα πολύ ώρα.

Το μαύρισμα είναι τα κύτταρα του δέρματος μας στο τραύμα. Ακόμη και ένα ελαφρύ μαύρισμα είναι σημάδι ότι έχουμε εκτεθεί σε πάρα πολύ ήλιο. Έτσι χρειαζόμαστε περεταίρω προστασία η οποία δε σταματά στις ώρες που βρισκόμαστε έξω ή στην παραλία.

Η θεραπεία μετά τον ήλιο είναι απαραίτητη, συμβάλλοντας στην πρόληψη για την  έκθεση στον ήλιο από το να γίνει μια ορατή μακροχρόνια ζημιά.

Πώς να δώσει στο δέρμα σας την φροντίδα μετά τον ήλιο χρειάζεται

1. Πάρτε ένα δροσερό ντους. Αυτό θα βοηθήσει να απαλύνει το δέρμα σας και να σας προετοιμάσει για το επόμενο βήμα.
2. Εφαρμόστε μια θρεπτική λοσιόν μετά την ηλιοθεραπεία. Η ενυδατική λοσιόν θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και εύπλαστο. Τα φυσικά συστατικά του επίσης θα σας βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας για να απαλύνετε τις επιπτώσεις της υπερβολικής έκθεσης σας στον ήλιο.
3. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών ή ερεθιστικών καθαριστικών ή θεραπείες για τις επόμενες ημέρες. Και αν μπορείτε, καθυστερήστε την αποτρίχωση με κερί ή ξυράφι μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σας.

4. Προστατέψτε το δέρμα σας από περαιτέρω έκθεση στον ήλιο. Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να εκθέσετε το ήδη κατεστραμμένο δέρμα σε περισσότερο ήλιο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που επίσης ενυδατώνει βαθιά το δέρμα σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ