Ένταση στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ: ΜΑΤ πήραν το πανό από τους εργαζόμενους και μετά τους άφησαν να πάνε στο Μαξίμου (φωτό-video)

Ένταση σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 09.00 το πρωί στην πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να φτάσουν μέχρι την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και να αναρτήσουν πανό.

Τελικά οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους άφησαν αν περάσουν, αφού πρώτα τους πήραν το πανό που κρατούσαν. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είχαν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και όχι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Βερναρδάκης τους είπε ότι «ισχύουν όσα έχουμε πει με τον περιορισμό του 1 προς 5 για τις προσλήψεις».

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η αστυνομική φρουρά του πρωθυπουργού ζήτησε να εξετάσει πρώτα το πανό που είχαν μαζί τους και μετά να επιτρέψει σε ομάδα δέκα ατόμων να περάσει τον φραγμό. «Ούτε στη χούντα δεν συνέβαιναν αυτά», τονίζει ο κύριος Γιαννάκος.


Αυτό είναι το πανό

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όπως αναφέρει «κατέρρευσε», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι 7,7% του ΑΕΠ, έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στην Γερμανία.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016 (1.156.000.000 ευρώ), μειωμένη από το 2015 κατά 350.000.000 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Μέλη της Ομοσπονδίας κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ