«Καραβάνι της Υγείας» από την ΠΟΕΔΗΝ και κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία από το ΠΑΜΕ

Στη Θεσσαλία θα βρίσκεται αύριο «το καραβάνι της Υγείας», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Θα ξεκινήσει, στις 9 το πρωί, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης. «Συνεχίζουμε την πορεία για τη σωτηρία του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας» αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. Η Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με τη διέλευσή τους από τα μπλόκα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των Εθνικών Οδών.

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός” και “Γ. Γεννηματάς”

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, νωρίς το πρωί, οι εργολαβικοί και επικουρικοί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

Στο μεταξύ, πανελλαδική στάση εργασίας από τις 07.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, για αύριο, διεκδικώντας βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός“, θα πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί, έξω από το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Εκφράζουν «την αντίθεσή τους στις συνεχιζόμενες» όπως αναφέρουν «καταργήσεις υπηρεσιών – συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως συνέβη πρόσφατα σε «Τζάνειο» και «Γ., Γεννηματάς».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο «Γ. Γεννηματάς» , ελλείψεις σε υλικά και προβλήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Υποστηρίζει ότι στη Β΄ Παθολογική Κλινική του «Γ.Γεννηματάς», εργάζονται μόνο 8 νοσηλευτές, συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υποβιβάσθηκε και μετακινήθηκε νοσηλεύτρια επειδή πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για την εντατικοποίηση και τις ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τους 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία».

Παρόμοια προβλήματα, αναφέρει το ΠΑΜΕ, υπάρχουν και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ