Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απιστία κατά πρώην διοικητή & 6 μελών του ΔΣ του «Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος»

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, σε βάρος του δημοσίου, βρίσκονται πρώην διοικητής και έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος», σχετικά με υπόθεση προμήθειας ραμμάτων, που φέρεται ότι επέφερε ζημιά ύψους 250.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά το χρονικό διάστημα 2014 – 15 όταν, στο πλαίσιο διαγωνισμού, πολυεθνική εταιρεία κατέθεσε εγγυητική επιστολή 38.000 ευρώ, δηλώνοντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι τα υλικά που θα προμήθευε κατασκευάζονταν στο εργοστάσιό της στη Γαλλία. Όμως, το εργοστάσιο αυτό, φαίνεται ότι είχε ήδη αναστείλει τη λειτουργία του.

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς ο τότε διοικητής και το διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος όφειλαν να προχωρήσουν σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, πράγμα που, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά το Σεπτέμβριο του 2015 κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός υπέρ της πολυεθνικής εταιρείας, αν και διαπιστώθηκε ότι οι τιμές που προσέφερε ήταν μεγαλύτερες από εκείνες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Τιμών.

Τελικά, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας, κατόπιν καταγγελιών ανταγωνιστών. Η ζημία για το δημόσιο αποτιμάται σε 251.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ