Προσοχή! Κολοβακτηρίδια σε πόσιμο νερό της Αττικής, πέντε φορές πάνω από το όριο

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών ήρθε αντιμέτωπο με ένα μολυσμένο δείγμα νερού βρύσης στο Μοσχάτο και στον Πειραιά και σήμανε αμέσως συναγερμός!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ποσοστά κολοβακτηριδίων στο πόσιμο νερό δεν πρέπει να ξεπερνάνε το 3%, ωστόσο σε ορισμένα δείγματα το ποσοστό άγγιζε το 12%! Διαβάστε την ανησυχητική ανακοίνωση της ΠΑΚΟΕ

«Επικίνδυνο το νερό σε βρύσες επιχειρήσεων, σχολείων και νοικοκυριών, ύστερα από το οδοιπορικό που πραγματοποίησε το επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ στις 24/04/2017 από το Καλλιθέα μέχρι την Ελευσίνα. Στη Καλλιθέα, στο Παλαιό Φάληρο, στη Δραπετσώνα, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα και στην Ελευσίνα το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης είναι κατάλληλο για χρήση. Από κει και πέρα αρχίζουν τα μείγματα νερού των κολοβακτηριδίων, ψευδομονάδων τόσο στο Μοσχάτο όσο και στο Πειραιά. Στα δείγματα της δειγματοληψίας στο Μοσχάτο βρέθηκαν τιμές υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια ενώ στο Πειραιά ένα από τα πέντε δείγματα της δειγματοληψίας βρέθηκαν τιμές υψηλές από τα επιτρεπτά όρια. Ο πίνακας δείχνει τ’ αποτελέσματα, την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε ποσοστό 12 % των δειγμάτων, όπου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) , το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά το 2 – 3 %.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ