Σοβαρά λάθη που γίνονται με τη χρήση του αντηλιακού

Τα αντηλιακά κορρές αποτελούν αποδεδειγμένα ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα για την υγεία της επιδερμίδας μικρών και μεγάλων, αρκεί η χρήση τους από τους καταναλωτές να γίνεται με το σωστό τρόπο.

Οι περισσότεροι επιμένουν να χρησιμοποιούν μικρή ποσότητα. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα αντηλιακά οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείται επαρκής ποσότητα, προκειμένου να καλύπτεται όλο το σώμα. Πολλοί βάζουν αντηλιακό το πρωί και μετά δεν το ανανεώνουν, θεωρώντας πως είναι καλυμμένοι για όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα μισή ώρα πριν βγείτε στον ήλιο, αλλά να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες ή άμεσα μετά το κολύμπι, τον έντονο ιδρώτα και το σκούπισμα με πετσέτα.

Πολλοί βασίζονται στο αδιάβροχο αντηλιακό όταν κολυμπούν, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αδιάβροχο αντηλιακό, για αυτό το λόγο και οι ετικέτες των συσκευασιών αναφέρουν ότι έχουν αντοχή στο νερό (water resistant) αντί για αδιάβροχο.

Άλλοι πάλι βάζουν αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο. Επειδή δεν βλέπετε τον ήλιο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ακτίνες του δεν σας επηρεάζουν, αφού έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τα σύννεφα και μπορούν να προκαλέσουν έγκαυμα, χωρίς ο καιρός να είναι ηλιόλουστος ή ζεστός.

Έτσι, οι ειδικοί συστήνουν να εφαρμόζουμε αντηλιακό στην επιδερμίδα μας ακόμα και όλο το χρόνο, ειδικά σε περιπτώσεις ευαίσθητου δέρματος ή για όσους πάσχουν από δερματικά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ