Τα αντηλιακά αποτελούν βασική προϋπόθεση για υγιή επιδερμίδα

Το αντηλιακό ματιών www.mamacorner.gr/cat/antiliako-matiwn είναι άκρως απαραίτητο στην εποχή μας για την προστασία του δέρματος γύρω από τα μάτια όλων των γυναικών από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου.

Οι βασικές μέθοδοι φωτοπροστασίας στηρίζονται στην αποφυγή του ήλιου, στη χρήση προστατευτικού ρουχισμού και κυρίως στην τοπική χρήση αντηλιακών σκευασμάτων, που δρουν, απορροφώντας σκεδάζοντας ή ανακλώντας την υπεριώδη ακτινοβολία και εμποδίζοντας τη διείσδυσή της στις στοιβάδες του δέρματος.

Πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η συστηματική χρήση αντηλιακών, μειώνει σημαντικά τη συχνότητα των ακτινικών υπερκερατώσεων και του ακανθοκυτταρικού καρκινώματος του δέρματος στον άνθρωπο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αντίστοιχες πειραματικές ενδείξεις.

Το πρώτο αντηλιακό παρασκευάσθηκε, στη Φλόριντα το 1944, από τον φαρμακοποιό Μπέντζαμιν Γκριν, με τη ζέστη στις παραλίες του Μαϊάμι να τον οδηγεί φαρμακοποιό στον πειραματισμό για τη δημιουργία ενός προϊόντος που θα προστάτευε το φαλακρό κεφάλι του από τον καυτό ήλιο.

Το πρώτο αντηλιακό παρασκευάσθηκε στη κουζίνα του από βούτυρο-κακάο. Τα σύγχρονα αντηλιακά περιέχουν στη σύνθεσή τους αντηλιακές ουσίες (φίλτρα), οι οποίες απορροφούν, ανακλούν ή σκεδάζουν την υπεριώδη ακτινοβολία και έτσι δεν της επιτρέπουν να φτάσει στο δέρμα.

Οι δραστικές ουσίες στα συγκεκριμένα προϊόντα διακρίνονται ανάλογα με το μηχανισμό δράσης τους, σε οργανικές ενώσεις (χημικά φίλτρα) που απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και σε ανόργανες ενώσεις (φυσικά φίλτρα) που την ανακλούν ή σκεδάζουν. Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της σωστής επιλογής αντηλιακής προστασίας, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ