Φορέστε αντηλιακό και αντισταθείτε στον πειρασμό

Το αντηλιακό ματιών https://www.ifarmacy.gr/tag/antiliako-matiwn είναι σκεύασμα που μας επιτρέπει να εκθέσουμε την επιδερμίδα μας στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, αρκεί αυτό να γίνεται με μέτρο και ακολουθώντας κάποιος γενικούς κανόνες.

Ωστόσο, ο πειρασμός ενός ηλιοκαμένου σώματος, που προσφέρει το λεγόμενο λαμπερό και χρυσαφένιο μαύρισμα αποτελεί μεγάλο πειρασμό για πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας, και ειδικά τις γυναίκες.

Πάντως, παρά την αντίληψη που εξακολουθεί να ισχύει ότι το μαύρισμα είναι υγιεινό (και ως ένα σημείο η έκθεση στον ήλιο κάνει καλό, παράγοντας βιταμίνη D στο σώμα), η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ηλίου ευθύνεται για τις περισσότερες βλάβες και καρκίνους που συνδέονται με τη γήρανση του δέρματος. Είναι κάτι που κρατάει όλη τη ζωή, καθώς με τον καιρό το δέρμα σας συγκεντρώνει τις βλαπτικές συνέπειες του ήλιου.

Η συγκεντρωτική έκθεση στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία του ηλίου και στις λάμπες μαυρίσματος κάνει το δέρμα να γερνάει πρόωρα και δημιουργεί ρυτίδες και υπέρχρωση. Το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς αφορά την εξωτερική εμφάνιση, αλλά μερικές επιδράσεις μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρες.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι η κύρια αιτία καρκίνου του δέρματος, που θεωρείται η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου που διαγιγνώσκεται σήμερα. Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι άνω των 65 ετών σε ορισμένες χώρες (όπως οι ΗΠΑ) θα εμφανίσουν τουλάχιστον μία σοβαρή πάθηση του δέρματος, που σχετίζεται με την υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ