Η αποτελεσματικότητα ενός αντηλιακού

Το αντηλιακό ματιών νέας γενιάς έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιέχει βελτιωμένη σύνθεση και να έχει καλύτερη υφή, προκειμένου να είναι πιο δραστικό, να απλώνεται καλύτερα στην επιδερμίδα και να απορροφαται άμεσα από το δέρμα.

Ο δείκτης προστασίας SPF αφορά το επίπεδο της προστασίας ενός αντηλιακού έναντι των ακτινών UV και εκφράζεται ως αριθμητική τιμή που καθορίζεται από φυσικές και βιολογικές δοκιμασίες.

Η in vivo μέθοδος για τον προσδιορισμό του SPF πραγματοποιείται σε εθελοντές και ο SPF αξιολογείται από την MED (ελάχιστη δόση ερυθήματος), που εκφράζεται ως η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να προκαλέσει ερυθρότητα με σαφώς καθορισμένα όρια, η οποία εκδηλώνεται 16 έως 24 ώρες μετά την έκθεση σε ακτινοβολία.

Η αναλογία της MED για τις προστατευόμενες περιοχές της επιδερμίδας (η εφαρμογή του φίλτρου πρέπει να έχει μια συγκέντρωση 2mg / cm2) και σε απροστάτευτο δέρμα υποδεικνύει την αριθμητική τιμή του SPF. Έτσι, αν ένα αντηλιακό με SPF 2, δείχνει ότι ένα άτομο μπορεί να εκτεθεί σε ηλιακή ακτινοβολία διπλάσιο χρόνο, σε σύγκριση με την απουσία προστασίας, πριν από την επέλευση της έναρξης του δέρματος ερυθήματος, στην πραγματικότητα μία τιμή MED έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου.

Η in vitro μέθοδος για τον προσδιορισμό του SPF έχει να κάνει με την τιμή ενός ελέγχου, που είναι ένας χρήσιμος ως βασική παράμετρος για τον μετέπειτα προσδιορισμό της MED in νίνο. Η αρχή του προσδιορισμού της SPF in vitro έγινε για πρώτη φορά από τον Brian L. Diffey και J. Robson το 1989.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ